Miért foszforeszkál az alutasakos macskaeledel?
Az alutasakosba, meg a konzervekbe mindenféle hulladékot beledarálnak. Bármilyen színe lehet. Értem mire gondolsz. Olyan, mint az aszfaltra folyt olaj, kicsit szivárványos.
Én személy szerint nem adok ilyesmit a macskámnak, mert nincs tápértéke.
Jó minőségű szárazat kap, mellé pedig néhanapján egy kis kanál natúr tonhalat, amiről le van öntve a sós lé.
Ne félj, nincs benne "NUKELÁRIS", sőt még nukleáris sem... :)
Ellenben őrölt csirkecsont az bizony van benne. A csirkéket (főleg ha kínai) gyakran etetik olyan táppal, aminek magas foszfortartalma van. Ettől a porrá őrölt csontjai halvány fényt bocsátanak ki, mint a foszforvegyületek általában. Ezért foszforeszkál az olcsóbb macskaeledel. Én amúgy kutya, macskatápot az életben nem adok többek az állataimnak. Amit ezzel etettem, azoknak erősen limitált élettartama volt. :(
Helyette kapnak halkonzervet,falusi _felvert_ nyers tojást (pecás ismerős nincs) meg vegyes konyhai maradékot (zöldségek is) és gyönyörűen fejlődnek, szép fényes és vastag a bunda, életvidámak, mozgékonyak. Az így táplált macsek meg most 16. éves. A tápon tartottak 6...12 évet éltek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!