Macska alom nálatok meddig elég?
Nektem meddig elég 5kg macska alom?
Nekünk 1 hétig sem! Ezt baromira sokallom.
Van egy 13 éves örökölt macska mellé egy 4 hónapos (bedobott mentett) és egy 3-4 éves kandúr aki szintén örökölt. Az öreg és a kicsi benti macskák. A kandúr nagyon ritkán marad bent éjjelre. Az öreg rengeteget pisil. Minden alkalommal mint egy felnőtt ember.
2 macskára. A 3 csak enni jár be kint végzi a dolgát. Hetente ha talán 1 estét bent tölt.
Az öreg brutálisan sokat pisil. Én sokallom 2 macskára a havi 30 kg almot.
Az sem mindegy, milyen minőségű az alom. A gagyibból több fogy.
Illetve ha úgy gondolod, irreálisan sok a pisi, akkor menjetek dokihoz, vesegondot, cukorbetehséget és sok mást is jelezhet.
Miért csak 5 kg-t veszel?
Én 2 macskára 10 kg-t veszek és ez elég kb. 2 hétre, de én a legolcsóbbat veszem a pennybe vagy lidlbe kb. 750 ft, szóval nem olyan drága.
Az öreg macskát lassan el kell altatni.
Rengeteg egészségügyi gondja van. Én augusztus végén örököltem meg a 2 macskát az albérlettel. A tulaj áprilisban halt meg a lánya külföldön él évente párszor jár haza. Eddig a szomszéd ismerősök gondoskodtak a macskákról.
Az öreg macskának szerintem a veséi már teljesen oda vannak. Elköttetett de soha nem kapott speciális tápot csak is egyfajta száraz tápon éltek. Rengeteget pisil. Szerintem pajzsmirigy gondja is van mert a szőre borzalmasan hullik (a család szerint mindig ilyen volt) nagyon durva a szőre és a bőre is száraz. A legaggasztóbb, hogy alig bír menni sokszor felkelni. Sokszor elesik vagy leesik ugrás közben kacsázva megy és az utóbbi időben sokszor vérzik az orra.
A kandúr teljesen jól van. Fényes a szőre szépen gyarapszik.
A kicsi kb 2 hónapja lassan itt landolt nálunk. Valaki bedobta mert másképp nem tudott volna bejutni, nagyon beteg volt. Alul táplált férges hasmenéses megfázva mindkét szeme beragadva. Kikezeltem azóta velünk van.
Én a spárban veszem nagy bevásárláskor ott 1 db 5kg nincs teljes 400 ft. A márkát ne kérdezd nem tudom hirtelen. Ha meg elfogy akkor sajnos csak coop van nálunk az meg nem olyan jó.
Amúgy teljesen mindegy mit használok a macskatál mindig büdös hiába domestozom. Egyszerűen büdős szegény öreg macska.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!