1,5 éves cicám hetek óta nem használja az almot. Ha ki tud menni, akkor a kertben, ha nem, a lakásban végzi el a dolgát. Hogyan szoktassam vissza?
Pont ugyanilyen helyzetben még nem voltam, de hasonlóban igen.
A kertben jobban szeretik a cicák elvégezni a dolgukat, mint odabenn, ezt én is megfigyeltem.
A kertből, ahol el szokta végezni a dolgát, vagy ha nem is pont onnan, vigyél be homokot, földet. Persze, széthordja a lábán a homokszemeket, de ez remélhetőleg átmeneti állapot lesz. Hátha az ismerős közegbe belepisil és később lehet esetleg keverni alommal, majd váltani alomra.
Ez csak ötlet, de jobb mint a semmi.
Van egy öreg kinti cicám, aki nagyon nem akar bent lenni, de télen be szoktam erőszakkal vinni az alagsorba legalább éjszakára, vele jártam úgy, hogy a macskaalomba nem volt hajlandó, aztán vittem be neki homokot kb. onnan, ahol el szokta végezni a dolgát, azt használta.
Pár nappal később pedig ugyanabba az alomtálba rendes macskaalmot raktam, azóta nem megy mellé, kivéve, ha már sok kaki van benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!