Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Ti panel lakásban tartanátok...

Ti panel lakásban tartanátok bent macskát?

Figyelt kérdés
Panelban lakom és nem tudom hogy meg érné-e macskát tartani a lakásban. Mivel ennek vannak előnyei és hátrányai, pl meg eszi a szoba nővényeket, és mindennel játszik, és mindenre fel mászik stb és érdekelne akik panelban laknak tartanak-e és ha igen hogyan birkóznak meg a macska nevelésével és hogyan élnek úgy hogy az ne hátrány legyen hanem előny.

2019. nov. 3. 17:27
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
0%
20# vagyok, egyébként a kerdesed olvasva, szerintem még nem állsz készen a macskatartásra.
2019. nov. 4. 06:43
 22/27 anonim ***** válasza:
19%
19, 20. Az nem sétáltatás, max. a gazdinak. Attól még a cica nem tudja kifutkározni magát. A cica nem kutya, aki a lábad mellett sétál.
2019. nov. 4. 11:02
 23/27 anonim ***** válasza:
96%

És akkor az ne tartson macskát utolsó, aki mondjuk kertes házban lakik, de a főút mellett? Az jobb, ha az úttesten futkározza ki magát a kocsik közt?

Én tartom magam ahhoz, hogy le lehet fárasztani egy panel macskát is. A setaltatas nem a fárasztas miatt kell, hanem hogy új ingerek érjék.

2019. nov. 4. 11:10
 24/27 anonim ***** válasza:
97%

Nekem 2 van bent, pedig kertesben lakom. Az oka baromi egyszerű: nem ütik el, nem kapja el a kutya, nem mérgezik meg egyiket sem. Így nem 2 évig "boldog szabad macskák", hanem 18 évig (ahogy az előző cicám is).

Mivel van nekik mászóka, kaparófa és sok játék, így marha jól érzik magukat a "4 fal között" és soha nem kívánkoztak ki.

Legalább nem kap el más macskáktól terjedő halálos betegségeket egy verekedés után (igen, a szomszéd macskája is ivartalan, mégis péppé verik sokszor).

2019. nov. 4. 12:34
 25/27 anonim ***** válasza:
94%

Én imádom a cicákat, mindig is volt macskám, úgyhogy én pár évig lakásban is tartottam, kettőt is egyszerre. Igaz, nem garzon volt. Amíg kicsik, addig sok kárt tudnak okozni, függönyre felmászni, leverni ezt-azt... Később lenyugszanak, óvatosabbak lesznek, megtanulják, mit szabad és mit nem.

Vegyél neki többszintes cicabútort, legyen lehetősége játszani, pakold el, amit féltesz, vigyázz, hogy ne tudjon kiugrani az ablakon, erkélyen, kiszökni a lakásból. Az jó, ha van egy ablak, amin keresztül tud kifelé nézelődni, és legyen számára biztonságos a lakás.

Ha tényleg fontos neked, hogy legyen cicád (és más kisebb állat nem jöhet szóba), és a feltételek is adottak, akkor meg lehet oldani.

2019. nov. 5. 10:47
 26/27 anonim ***** válasza:
94%

Én is egy garzonban lakom. Volt 2 cicám akiket ha nem hozok magammal akkor az utcára kerültek volna. Berendeztem nekik a lakást és próbálok mindent megadni nekik ami tőlem függ. Úgy veszem észre, hogy így is boldog cicák és semmiben nem szenvednek hiányt. Persze néha rámtőr az érzés, hogy ez így nagyon nem jó nekik meg picike a mozgásterük, de mégis jobb nekik így mint az utcára kidobva.

Szerintem egy cicával te is próbálkozhatsz ha tényleg nagyon vágysz rá!:)

2019. nov. 5. 13:06
 27/27 anonim ***** válasza:
0%
Macska lakásba nem való. Panelba különösen nem.
2019. nov. 10. 20:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!