Segítség! Nagyon beteg a cicám, lehet altatás lesz, helyes döntés?
Sziasztok!
A cicámat már több, mint 1 hete rendszeresen visszük az állatorvoshoz, nagyon nagy baj és ritka betegsége van. Mellhártyagyulladás + tele van folyadékkal a mellkasa. Hétvégén jobban volt, de azóta megint visszaesett, és tegnap már a mája körül is látott egy kis folyadékot az orvos. :( Infúziót is kapott múlt héten, kanült és több gyógyszert is. Most erősebb gyógyszereket kapott, de ha nem használ, el kell döntenem, hogy altatás legyen-e. Az orvos azt mondta, hogy a leszivatás is egy opció lehetne, de azt rendszeresen kell csinálni, és egy idő után már nem bírná a szervezete. A párom folyton engem hibáztat, szerinte nem kellene belemennem az altatásba, amíg "küzd" a macska. Akkor mit csináljak? Hagyjam szenvedni, vagy jobban lesz vagy nem alapon? Van valaki, aki járt már hasonló cipőben, ezzel vagy hasonló betegséggel?
Ha az orvos biztos abban, hogy nem gyógyítható, engedd el. :(
A leszívatást nem javaslom.
Először is nagyon együttérzek veled és a cicáddal :(
Ne hagyd szenvedni.
Én éltem át ilyet, beteg volt a kutyám, akinek a szívbetegség folyományaként lett ödémás a hasürege, vagy szervei, nem tudom pontosan. Kb. egy évig hordtam ilyen leszívásokra, amit már nagyon megbántam, mert legalább pár hónap után meg kellett volna kegyelmeznem neki.
De nem tudtam elengedni. Ő meg engem.
Ha biztos vagy a diagnózisban, azaz tuti, hogy nincs gyógymód és nem lehet rajta segíteni, akkor búcsúzz el tőle és altattasd el :(
Én megbántam, hogy nem tettem hamarabb.
Talán még annyit ajánlanék, hogy ne bánj semmit, hogy kérdezz meg másik orvost is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!