Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Mit csináljak? Elaltassuk? Mi...

Mit csináljak? Elaltassuk? Mi a jó döntés?

Figyelt kérdés

Született 4 kiscicánk, 2 meghalt. Az egyiknek nagyon furin állt a lába, elvittük dokihoz. Még előtte írtam kérdést: http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__macskak__2962312-kisc.. . Nem altattuk el, ki is derült, hogy az egyik lába jó, így 3 lábon tudna élni. Elvittük egy másik dokihoz, ő szépen megvizsgálta és elmondott mindent. Mondta, hogy le tudja amputálni, de az altatás lenne az emberségesebb.

Mielőtt dokihoz fordultunk, olvastam a neten sokat a 3 lábú cicákról, árakról stb. Ennél a videónál is kérdezgettem: http://www.youtube.com/watch?v=WyYwqTECDBc&lc=SLEecKmM3OiAPp.. . Itt látszik, hogy lehet teljes élete a cicusnak, lehet boldog. Az orvos szerint nem és anyumba teljesen belerágta, hogy nem szabad érzelmi döntésnek lennie. Mi lenne a cicának a jó? Ha elaltatnánk és kiderülne, hogy élhet, nagyon bánnám, mert szeretem nagyon. Viszont szenvedni sem szeretném látni. Az orvos mondta, hogy sokat betegeskedne és gyenge lenne. Ez igaz?

Ha van ismerősötök aki ilyen helyzetben van, az ő cicája is betegeskedő, szenved? Ha van linketek, videótok még, szívesen megnézem. Tudok küldeni videót és fotót is a cicáról, aki pénteken lesz 1 hónapos. Holnapig vagy szombatig kell döntenünk.

2012. máj. 30. 17:24
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
nekünk volt egy csivavánk.. a kocsi elütötte, és az egyik lábáról teljesen lehúzta a bőrt...a doki azt mondta altassuk el, mert legjobb esetben is 3 lábon járna, és drága lenne nagyon a műtét, és több mint valószínű h belső sérülései is lettek...szóval nagy kínja volt, elaltattuk. Azóta is sajnálom, sírok ha eszembe jut, de tudom hogy neki így volt a legjobb, még ha nekem nem is:)
2012. máj. 30. 17:27
 2/24 anonim ***** válasza:
51%

durva hasonlat lesz

Mikor megszülettél és kiderült volna, hogy a jobb lábad nem fejlődik majd, nem lesz "életképes"

Ha engedélyezve lenne az eutanázia anyukád engedte volna, hogy téged elaltassanak? Vagy élj szerető környezetben 1 lábbal.

Durva hasonlat, de kérdezd meg ezt anyukádtól.

2012. máj. 30. 17:33
 3/24 anonim ***** válasza:
31%
Én elaltatnám.
2012. máj. 30. 17:36
 4/24 anonim ***** válasza:
85%
Amikor angliában kinn éltem és időseket gondoztam, volt egy aranyos néni. Az ő cicája is 3 lábú volt, de nagyon boldogan élt és úgy járt, mintha nem is hiányozna neki a 3. lába. Ő nem volt beteges és nagyon boldog szerető cicus volt, ha hívta a gazdija szaladt hozzá. Szóval szerintem a betegségétől is függ, ha semmi más baja nincs ezenkívűl, akkor a 3 lábast meg tudja szokni, de ha van más is, akkor az már túl megterhelő szerintem.
2012. máj. 30. 17:36
 5/24 anonim ***** válasza:
19%

Azért az ember nem szül kétszer egy évben mint a macska... A magas születésszámuk oka, hogy a természetben magas lenne a halandóság macskáéknál.

Szerintem az állattal szemben nem fair életben hagyni, így én az altatás mellett döntenék.

2012. máj. 30. 17:39
 6/24 anonim válasza:
100%

Kutyánknál volt, hogy átment rajta egy autó, a hátsó két lába lebénult, az orvos rögzítette, igaz használni nem tudta, de kapott kerekes szerkezetet, amivel tudott menni. Nem tud rendesen járni, de nagyon boldog, életvidám kutya. Szerintem jobban tettük, hogy nem altattuk el.

Nem tudom, hogy a macskánál mi lenne a legjobb megoldás, csak leírtam hátha segít.

2012. máj. 30. 17:43
 7/24 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem ne altassátok el mert ha van 2 lábú kutya akkor miért nem lehetne 3 lábú macska
2012. máj. 30. 17:56
 8/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk volt 3 lábú macskánk, az ég világon semmiben sem mutatkozott meg ez a hátrány!!

Ha ténylegesen nincs más baja, mitől lenne betegesebb?

Ha nem akarjátok megtartani, legalább vigyétek be a Noéba, adjatok neki egy esélyt, ne altassátok el, kérlek!

2012. máj. 30. 18:03
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
3 lábon is maximális életet tud élni,mivel kicsi és így is csak 3 lábát használja,így ő ezt veszi természetesnek is,ezt tanulja születésétől fogva!Én nem altatnám el.Buta hasonlat,de nekem volt egyszemű cicám is aki elvesztette a szemét és imádtam,neki se jelentett semmit,hogy 2 helyett csak 1 van :)
2012. máj. 30. 18:57
 10/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak az a gond, hogy három lábon kell élnie, az nem probléma, simán megszokja.
2012. máj. 30. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!