Ma meghalt a macskám. Emlőrákja volt és a daganat ki is fakadt már, ennek vagy 3-4 hete. Anyám már akkor el akarta altatni, illetve egy állatorvos ezt javasolta neki, de sajnáltuk. Ma végül megtették. Szerintetek jó döntés volt?
Hát, életről dönteni nagy felelőség, de azt ugye tutod, hogy ha egy állatorvos javasolja az altatást, azt azért teszi, mert az állatnak nagy segítség lenne.
Amiket írsz, az az, hogy hiányzik neked, de magadat sajnálod. Hagyd elmenni, ez az élet rendje.
2 hete altattuk el a 15 éves macskámat, de még mindig vigyázok, hogy a tényéromat hova teszem le, nehogy beleegyen.
Ez sokáig így lesz nálad is, keresni fogod, de könnyebb, ha elfogadod ugyanakkor, hogy itt volt az ideje és kész.
Szia!
Sajnálom a macskádat. Szerintem jól tettétek, hogy elaltattátok. Hidd el, jobb így neki.
Hogy jó, vagy rossz döntés volt, azon már felesleges rágódni, mert megváltoztathatatlan.
Arra kell gondolni, hogy mennyi évet adtál neki jó gazdiként. El kell temetni és meggyászolni, mint egy családtagot, ha családtag volt.
Szia! Jól döntöttetek.
Én is voltam ilyen helyzetben, de sose volt szívem elaltatni. Ma már tudom hogy rossz döntést hoztam.
Inkább te szomorkodj, minthogy a macska szenvedjen.
Tudom, hogy g**i vagyok, de már úgy is régi kérdés és túl vagy rajta. Nem egyáltalán nem tettetek jót. Kezdve azzal, hogy egy egy kifakadó emlő daganat nem két nap alatt nő oda. Hosszú ideig súlyosan elhanyagoltátok a macskátokat, aminek súlyos fájdalmai voltak. Mivel elhanyagoltátok, nem csak emlődaganata lehetett már, hanem 100%, hogy tele volt áttétekkel a tüdeje és más létfontosságú szerve is. Még az is lehet, hogy attól "hízott", hogy nőttek benne a daganatok.
Akkor tettétek volna vele a jót, ha észrevéve a pici furi csomót rögtön orvoshoz viszitek és ellátják, vagy, ha nem engedhetitek meg magatoknak, akkor elaltattjátok.
Gondold már át ésszel, milyen állapotban lehet már az az állat, mikor KIFAKAD a daganat?
Legyen ez okulás a következő macskádra, hogy odafigyelj rá és ne hanyagold el és ne hagyd szenvedni, csak azért, mert nem olyan látványos, meg nem közli szavakkal, hogy szar. A macskák jól elrejtik a fájdalmukat, de aki törődik velük rendesen az rögtön észreveszi, ha baj van velük és nem azon elmélkedik, hogy végül is kifakadt daganattal biztos nem volt ám még rosszul...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!