A kiskutyámnak a bal első lábán daganat van, voltunk vele állatorvosnál, ő azt tanácsolta ha nagyon fáj a lába, akkor vagy levágja vagy el kell altatni.8 éves pincsi keverék. Nagyon szeretjük őt, nehéz a döntés. Altatás vagy 3 lábbal valo élés?
Ne altasd el, kérlek! Figyelj nekem a 13 éves kutyám már teljesen vak és süket. De egy vidám, életrevaló kutya. Sokan mondták, hogy altassam el, de kérdezem én, hogy miért? Azt mondják azért, mert ez nem teljes élet. Dehogynem az. Addig, amíg jól érzi magát és nem szenved hiányt semmiben sem, addig teljes az élete. Az én kutyám szaladgál a kertben is, persze most már azért nem olyan gyorsasággal, mint amikor még játszott, de szaladgál, és közben vidáman csóválja a farkát. Először mindig óvatosan a fejére teszem a kezem, ilyenkor egy kicsit összerezzen, de utána megszagolja a kezemet és már vágja is magát hanyatt, hogy csikizzem a hasát. Az orvos is azt mondta, amikor meg akartam műttetni a szemét, hogy ezen már nem lehet segíteni, de mivel szaglással és tapintással tud tájékozódni, így nem kell elaltatni. El sem mondhatom, hogy mennyire megkönnyebbültem ekkor. Addig, amíg nem szenved tényleg nem szabad egy állatot sem elaltatni.
Három lábbal teljesen teljes életet élhet még a kutyád. Ha a másik kutyusomat aki most 3 éves ilyen baj érné, és le kellene vágni a lábát, egy percig sem gondolkodnék azon, hogy életben hagyjam-e vagy sem, mert egyértelmű, hogy életben hagynám.
Ne viccelj már, hát hogy lenne nehéz a döntés?!
Persze h 3 láb!
Megtaláltam Neked azt a videót a 2! lábú kutyáról, akit én ismertem, de itt egy másik is.
http://www.youtube.com/watch?v=TOcLfrGp3-c
2 lábas vagyok.
Ki mondta, melyik doki, h nem operálható (a daganat le a lábáról)? Csont alapú, vagy mi az akadálya?
Ha szánsz neki jobb sorsot, még az amputáció előtt vidd el az egyetemre. dr. Németh Tibort ajánlom.
Diószegi doktor az ország egyik legjobb orvosa.
Vidd el hozzá. (ha teheted)
Ha vidéken laksz keress minnél fiatalabb állatorvost!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!