Macska kint vagy bent?
Bent biztonságosabb, de kint jobban élhet.
Anyukám szerint kínzás a cicának egész életében bezárva a lakásban.
De én félek, hogy kint vmi baja esik.
Én nevelem 2 hetes kora óta, mert ki volt dobva.
Még egy oltása van, akkor lesz 5 hónapos.
Ivartalan már, kandúr.
Nem akarom, hogy szenvedjen idebent, de azt se, hogy veszélyben legyen.
Létezni sem bírnék, ha nem tudnám mi van vele, merre jár.
De az ő érdekét kell szem előtt tartanom, hogy boldog legyen.
Szóval mi a jobb a cicának? Ha kint csavaroghat, vagy ha bent biztonságban lehet?
Azért ha veszel neki játékokat vagy macska bútorokat már jobb egy fokkal
Nekem benti cicám van és nagyon is jól elvan a játékaival a macskatoronnyal nem hinném hogy szenved biztos nem engedném ki
A benti tartas a biztonsagos.rengeteg szenvedestol kimeled meg altalaban igy a macskat.
Ha van ra penzetek csinaltassatok kintre "kifutokat" ugymond (leracsozott terulet a kertben) vagy neha setaltathatod is
Saját szobája van a cicámnak, 3 kaparóbútor, polcok a falon, rengeteg játék és macskanövények. Nyílik onnan egy nagy terasz cicabejáróval, ahol 3 láda cicafű van neki termesztve. A terasz be van rácsozva, csináltam neki párkányt végig hosszan, ahol egész nap üldögél és nézelődik.
Szerintem cicajó helye van, a gond, anyukám szerint, hogy semmilyen palota nem pótolhatja a kint szabadon csavargást, vadászást, szerinte csak az az igazi cicaélet.
Kezdek elbizonytalanodni. A párkányon üldögélve mindig a madarakat, mozgásokat figyeli.
Ki szoktam vinni pórázon, hámmal. Legtöbbször a fűbe lefekszik és nézelődik, vagy utána ugorna vminek. De anyukám azt is mondta, hogy pórázon tudja, hogy nem mehet sehova, ha levenném, akkor tuti menne szabadon, az kéne neki.
Legjobb kajákat veszem neki, sokat foglalkozok vele, de nem szeretném, hogy szomorú legyen.
Mi van, ha tényleg nem számít az erőd, akkor sem lesz soha igazán boldog, ha nem élvezheti a szabadságot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!