Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogyan érjem el hogy a lovam...

Hogyan érjem el hogy a lovam hallgasson rám?

Figyelt kérdés
Tehát a lényeg hogy meg szeretném tanítani vagyis inkább azt szeretném hogy legyen köztünk egy olyan kötelék hogy hogyha megyek mellette vagy előtte akkor jöjjön utánam ha szólok neki figyeljen. Viszont csak vezetőszárral jön utánam mert ha nincs rajta semmi akkor szólok neki nem érdekli rám se néz és eszik és csak eszik vagy mindig másra figyel de nem jön oda hozzám és a nevére se hallgat. Segítenétek vagy valami tapasztalat bevalt módszer? Válaszotokat előre is NAGYON szépen köszönöm.

2018. dec. 14. 21:55
 1/4 anonim ***** válasza:
0%

Sok-sok törődéssel,több óra naponta! le ülsz a közelébe/mellé egy székre mondjuk,szeretgeted fésülgeted,finomságokat adsz neki,közbe beszélj hozzá.

nem úgy van ám hogy veszel egy akármilyen állatot és csatt megvan a szerelem.. azért tenni kell,nagyon sokat.

2018. dec. 15. 08:24
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, igen sokat teszek érte mindig kint vagyok vele lefekszek hozzá a szalmaba almát adok neki minden nap és stb
2018. dec. 15. 10:59
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez is jó módszer, de csak egy része az egésznek!

A lónak tisztelnie és szeretnie kell. Szüksége van egy vezetőre, ha te nem vagy erre megfelelő akkor nem fog téged “követni” (átvitt értelemben véve), mert nem adsz neki biztonságot, tudást (vadonban ezt takarja: hol van a víz, hol van a kaja).

A jelenlegi “főnökénél” védve érzi magát, egy nagy család része. Miért menne veled, ha nem nyújtod ezt neki? Oké szeret, de az nem elég a túléléshez.

Legyél a vezetője, tiszteljen és érezze magát biztonságban veled. Emellé még jön a szeretet és kész is (nagy vonalakban)😁

2018. dec. 15. 15:24
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez főleg benned dől el. Ha tényleg olyan lelkiállapotban vagy, hogy "háténmennyireszeretemeztalovat", de úgy szívből jövően, hidd el, egymásra fogtok hangolódni.

Legalábbis nálam így volt, heti 2x megyek ki a lovardába, nem saját ló, de amikor őszintén éreztetni tudom vele, hogy szeretem, akkor sikerül összehangolódni vele. Vagyis jön velem és figyel. Eddig 3x, ha sikerült elérnem ezt vele lassan két év alatt, szóval nem egyszerű, de megéri és nem kell hozzá semmi "extra" vagy trükk :)

2018. dec. 23. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!