Hogy érjem el, hogy 2és fél éves fiam hallgasson rám, szót fogadjon?
vagy ha nem is,de ne bosszantson fel a "csakazértis" viselkedése.Egyszerűen kérhetem szépen,erélyesen,zsarolhatom,büntethetem,szinte már csak a ráolvasást nem alkalmaztam...de csak pillanatokig válik be minden.
és akkor még ott a fogzó állandóan nyüsszögő 11hónaposom is.Annyira türelmetlen vagyok és ideges,hogy már ki tudnék futni néha a világból
Pozitívan.
Ne tiltsd neki, hanem kérd az ellenkezőjét!
1. vagyok. Nálunk már nem működik az ellenkezője-kérés sem, valahogy "rájött a trükkre" :)
Én se vagyok büszke rá, hogy kiabálással érem el amit akarok, de ha valaki tud ennél jobbat, én is szívesen fogadnám.
hát ez az!Én sem akarok kiabálni vele,de egyszerűen meglepődöm magamon,hogy mennyire ki tud akasztani azzal hogy folyamatosan ellent mond.
lehet nem vagyok elég következetes?ha valamit nem csinál és azt mondom,ha nem alszol akkor nem megyünk ki délután..de csak ki kell vinnem őket,mert megőrülnek bent.
átlagosan meddig tart ez a "csakazértis" korszak?
következetességgel. ha vmit midnenáron akarsz , vagy tiltasz akkor annak úgy kell lennie. ha egyik fülén ki másikon be, akkor neked közbe kell avatkoznod. én pl megkérdem hogy hallottad amit mondtam? ha nem mond semmit, akkor odamegyek közvetlenül mellé, leguggolok, szemébe nézek, és elmondom a kérésemet. de nálunk pl az válik be, hogy azt mondom neki, jó, ha te nem csinlod meg amit kérek, majd én se amit te kérsz. ekkor pattanni szokott.
amúgy neked nagyon nehéz lehet, gondolom a 11 hónapos nyüszikéd miatt erősen szóródik a figyelmed, és nem tudod úgy fegyelmezni a kisfiad ahogy kéne. no meg gondolom a féltékenység is tetőzik itt ebben az engedetlenségben.
az enyém jelenleg nem nagyon hisztis, és elég szófogadó, de szept. jön a kistesó , kíváncsi vagyok mi lesz akkor....(illetve rosszul mondom, dehogy vagyok kíváncsi...)
a türelmetlenségre meg szedj magne b 6ot, illetve sokat gondolj arra, hogy nem direkt csinálja ezt veled, legalábbis nem azért hogy idegronccsé válj. valahol ez a természetes, tudom ettől nem lesz könnyebb. de majd túllesztek ezen is, 1-2 év múlva már biztosan könnyebb lesz. kitartást.
2 éves 4 hós a kislányom
nálunk eddig az vált be,hogy azt mondtam,jó,ha pl nem eszed meg,majd megeszi az öcsi.vagy ha nem jössz,akkor majd megyek a tesóddal.
de ezt sem akarom csinálni,mert ez meg egyenes út a féltékenységhez.örülök,hogy nem üti vágja egész nap.csak rettenetes irigy rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!