Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek ez normális? Vagy...

Szerintetek ez normális? Vagy tényleg pszichikai eset vagyok?

Figyelt kérdés
Volt egy lovasiskola ahova jártam. Ott nagyon nagyon megszeretttem az egyik lovat. Ezt tudta az oktatóm, de mégis képes volt őt eladni anélkül hogy nekem szólt volna. A hölgy akinek eladta nem engedi hogy a közelébe menjek ( hogy miért fogalmam sincs) és hogyha így elszakítják őt tőlem nem élem túl. Az oktatóm látta rajtam azt fájdalmat,ahogy a földön ülve sírok és rezketek. Erre azt mondta hogy betegesen szeretem azt a lovat,nem normális. És hogy keressek fel egy pszichológust. Az anyukám is próbált beszélni a nővel, hogy legalább néha láthassam,de nem engedi. Miért kell ennyire gonosznak lenni,miért nem láthatom? Ő az én szerelmem,és nem tudom meddig bírom nélküle. Véleményem szerint nem vagyok " pszichikai eset " azért mert azt a lovat imádom...

2017. márc. 22. 14:52
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Igen,remélem jó élete lesz! Már nem fogom többet a nőt keresni. Úgy sem engedné hogy találkozzak vele. Talán azért is fáj ennyire,mert az első ló volt az életemben, és az egyetlen barátom. Inkább megkérdezem anyukámat hogy lehet e valaha sajátom :)
2017. márc. 22. 18:31
 12/26 anonim ***** válasza:

6- is vagyok. Van lovam, pont ezért írtam, amit írtam, és át is tudom érezni milyen egy lovat elveszíteni, de esetedben ez akkoris túlzás. Nem veszthetsz el valamit, ami nem a tiéd, ráadásul az a ló nem halt meg, valószínűleg jobb sora lesz. Valóban jól írták előttem, eltúlzod a jelentőségedet az életében.

Most már lépj túl rajta, és fejezd be az önsajnálatot. Ez a legtöbb, amit tehetsz.

2017. márc. 22. 18:36
 13/26 A kérdező kommentje:
Ez nem önsajnálat, hanem fájdalom. Ő számára lehet hogy keveset érek,de nekem ő jelentette majdnem mindenemet.
2017. márc. 22. 18:43
 14/26 anonim ***** válasza:
85%
Igen,ez orvosi eset. Nem a te tulajdonodban állt a ló,ergo semmi közöd nem volt hozzá ,ha szolt volna akkor is max szívességből nem kötelességből. Jól nézünk ki,én etetek egy lovat tartom súlyos összegekért és egy kölyköt kellene körbeudvarolnom h eladhassam a SAJÁT lovamat. Lehet szeretni egy állatot de amit te csinálsz csak hisztéria semmi más,és az ilyen züllesztő senkikkel van tele a lovastársadalom..
2017. márc. 22. 18:56
 15/26 A kérdező kommentje:
10. Válaszoló! Azért léccives kicsit vegyél vissza! Az hogy semmi közöm nem volt hozzá, nem igaz! Lótakarót én vettem neki, a saját spórolt pénzemből,amit közel 5 ÉVIG spóroltam. Kötőféket,anyukám vett neki. Vitaminok,táplálkozási kiegészítők, szintén a családomtól kapta. Minden ami most a lóval van,tőlünk kapta. A nyereg volt az egyetlen amit az oktatóm adott. Közel 200e forintot tettünk bele abba lóba, és ezért lett volna jó ha az oktatóm szól. A másik dolog, lehet hogy tényleg rámférne egy beszélgetés egy szakemberrel,de most jelenleg a ló kiadásai miatt nem telik rá. Az oktatómmal kb. 20 perce beszéltem, és azt mondta hogy OLYAN FELTÉTEL MELLETT ADTA EL,HOGY LÁTOGATHASSAM! Tát az A nő átverta az oktatómat is. Légyszíves ha valaki szeretne kommentelni, azért ne rossz indulattal tegye
2017. márc. 22. 19:12
 16/26 A kérdező kommentje:
Jajj elnézést,az előbbi kommentemet ( 15.) a 14. Válaszolónak írtam
2017. márc. 22. 19:55
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj,jó lesz tanulópénznek h nem talicskázol máskor egy rakás pénzt egy idegen lovába.. Az számít ki papíron a tulajdonos,minden más senkit nem érdekel..
2017. márc. 22. 20:33
 18/26 anonim ***** válasza:
Titeket jól kihasználtak azáltal h megvettetek minden szart a lónak,most meg eszed a kefét amiért kihúzták alólad. Ezt kicsit meg is értem,de akkor sincs beleszólasod az új tulaj életébe h látogathasd a lovat. Lépj túl rajta,nézz másik lovat. Csak ahhoz ragaszkodj ami papíron a tiéd,ilyen felestartásos meg a tiedhez hasonló történetek soha nem az igazságosságról szólnak,főleg ha már pénzről van szó.
2017. márc. 22. 20:37
 19/26 anonim ***** válasza:

"Ez nem önsajnálat, hanem fájdalom. Ő számára lehet hogy keveset érek,de nekem ő jelentette majdnem mindenemet.

"

Te magad is leírod a második mondatodban, hogy önsajnálat. Hidd csak el, hogy te nem hiányzol neki. A ló nem olyan mint a kutya, ne ruházd fel emberi (vagy kutya) tulajdonságokkal. Ha ezt teszed, akkor valójában nem a lovat szeretted, hanem valami képzeletbeli varázslényt, aki csak a fejedben él. A szerelmi csalódás is ilyen, nem csoda hogy pont úgy éled meg. Ne érts félre, nem bántásból írom, csak ez van. Örülj neki, hogy így van! Gondold el milyen rossz lenne, ha a lovacska is hetekig pityeregne, de ő nem teszi, csak örül hogy kap enni és az új barátaival lehet. Nagyon hamar megszokják ám az új helyet, főleg ha jobb mint az előző. Ha nem nyugtat meg egy kicsit, hogy NEKI jó, akkor tényleg jobb ha megbeszéled egy szakemberrel, aki segít kimászni a bánatból.

Arra vagyok kíváncsi, mennyit látogattad a lovat? Heti egyszer, kétszer?

2017. márc. 22. 23:36
 20/26 anonim ***** válasza:
De igen, ez színtiszta önsajnálat, ha felnősz, meg fogod érteni. Hány éves vagy? Én is hasonló körülmények közt vesztettem el lovat, kaszkadőr lovardában melóztam, csak vele foglalkoztam (csak rám volt bízva), eladták a fejem felől, mentem utána, kerestem én is, megértem az érzelmeidet. De ez csak egy gyászreakció, túl leszel rajta. Azért kérdem a korod, mert ha idősebb vagy, akkor bizony jó lenne pszichológus segítségét kérni, de ettől még nem vagy beteg. De valószínűleg elég lesz az is, ha otthon párszor jól kibőgöd magad. Én azonban a szüleid helyében másik lovardába vinnélek, és marhára odafigyelnék, hogy ezek a hibák ne forduljanak elő többet. És ki tudja, egyszer tán lesz saját lovad.
2017. márc. 23. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!