Border collie szukám 2 éves lesz szeptemberben. Tudni szeretném mikor tüzel, de vért nem hagy maga után. Azt olvastam elsőnek vér, az elmúlik és stb. Normális ez az eset?
Simán lehet, hogy még nem tüzelt, bordérnél előfordul. Én is ismerek bordert aki 25 hónaposan tüzelt első alkalommal. A tüzelésnél van egy átlag vérzés, vér félhígulása majd fokozatosan visszahúzódik a péra és elmúlik. Vannak kóros és nem kóros eltérések, gyakori, hogy a szuka egész tüzelés alatt vérzik, vagy vérzik elmúlik és visszatüzel stb stb.
Lehet a te szukád vagy nem tüzelt eddig vagy csendes tüzelése van. Szerintem még ne pánikolj ha olyan 25-28 hónapos korig nem látod tüzelni akkor el kell vinni orvoshoz.
Az is lehet, hogy még nem tüzelt. Nem tudom a bordereknél hogy van, de az én magyar agaram pl. 3 évesen tüzelt először.
De lehet rejtett tüzelés is, hogy semmi jele, csak azt veszed észre, hogy összeragadt egy kannal. Az ilyen kutyát jobb minél előbb ivartalanítani.
Egy kan megérzi,és megoldja.Nincs az a biztos keítés,ami megfékez egy párosodni akaró kan kutyát.
Mellesleg sétálni gondolom viszed,akkor is tapadni fognak rátok.
Továbbá,rengeteg betegséget megelőzöl az ivartalanítással.Na meg a felesleges szaporulatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!