Létezik ilyen?!
Figyelt kérdés
Létezhet olyan h teszem fel ha egy lònak fáj a foga akkor szinte nem eszik szénát vagy ha eszik is akkor kb 5 percig és abbahadja meg òvatosabban rág?
Abrakot almát répát viszont eszi.
A szénat nem vagy csak 5 percig.
Réti szénát kap ami nagyon jò minőségű semmi baja nincs.
Fontos a válasz köszi
2016. dec. 7. 16:02
1/9 anonim válasza:
Nem létezik. Józan paraszti ésszel fogfájás nem szelektív, hogy csak szénánál fáj.
2/9 anonim válasza:
Valószinűsíthető hogy nem a foga fáj. Ha a foga fájna akkor nem enné a répet és az abrakot ami kemény és rágást igènyel. Belső baja lehet. De majd a doki elmondja.
3/9 A kérdező kommentje:
Én is ezt furcsálom h abrakot répát almát eszi a szénat nem.
Pl milyen belß
2016. dec. 7. 16:54
4/9 A kérdező kommentje:
Elnézést!
Szòval pl milyen belső megbetegedésre utal ha pont a szénát nem eszi mikor az a legfontosabb :(
2016. dec. 7. 16:56
5/9 anonim válasza:
Hívj orvost!! Az ilyen jellegű bajok nem a házilag kezelős, vagy kivárós dolgok. Egy súlyosabb belső gond órák alatt el is viheti az állatot.
6/9 anonim válasza:
Mondjuk jobb lenne orvosnak megmutatni, mert ez alapján senki nem tudja megmondani, hogy mije fáj. Valamije fáj. Egyébként sokminden lehet, lehet hogy a foga felsértette a száját és azt bizony tudja ám szúrni a széna (az alma meg nem), lehet emiatt fekélyes is, de éppen fájhat a torka is (száraz szénát nehezebben nyeli). Ha nem szénázik egy ideje, az nagy baj, mert nagyon hamar le fog romlani a kondíciója, mindamellett, hogy fájdalma van. Mielőbb meg kell mutatni orvosnak, addig is én megpróbálnám beáztatni a szénáját, de legalábbis alaposan átmosni, hogy puhább legyen, hátha, vagy ha úgy sem, akkor szénapellettel helyettesíteni amíg nem ér ki az orvos (és utána is, ha szükséges).
7/9 anonim válasza:
Vagy egyszerűen csak nincs étvágya egyéb betegség miatt, de a finomságot azért még elfogadja. Érdemes alaposan átnézni, megsétáltatni (trágya, vizelet van? iszik?), hőt, pulzust mérni, stb.
8/9 anonim válasza:
Nekem volt egy ilyen öreg lovam fogprobléma volt. Az almát répát kb. rágás nélkül nyelte, az abrakot darálva kapta. A szénát alig ette, szénapelletet kapott az abrakjába keverve.(ne essetek nekem "állatvédők" nem volt érdemes műteni, látta állatorvos) Évekig tök jól elvolt így, bár jó kondiba sose tudtam hozni, csak szinten tartani.
9/9 anonim válasza:
Szia. Nekem három napig nem evett, se láz se semmi, nekem mondjuk csak a vörös herét ette meg és a répát.
Valami a gyomrával volt. Nekem belesett a fogreszelés pont, de a doki azt mondta a foga állapota nem indokolja.
Nálunk elmúlt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!