50 óra után kb hol kellene tartanom lovaglásban?
2024 június közepén kezdtem el lovagolni. Azóta számolom és kereken 50 órát vettem, ami kb. heti két edzésnek felel meg.
Az elején elég látványos volt a fejlődésem, de most úgy érzem, hogy megrekedtem. Kb. a 30. alkalommal kezdtem el vágtázni, először futószáron, majd néhány alkalommal szabadon is, de karácsonykor leestem és jó két hetet kihagytam, mert mindenem fájt. Azóta úgy érzem, hogy megrekedt a fejlődésem, sőt visszafejlődtem. Ha új lovat kapok, tartok tőle, hogy megijed, megugrik. Azóta nem is mertem vágtázni, sőt több lóval is akadtak irányítási gondjaim, amik azelőtt már rendben voltak. Jelenleg a könnyű ügetés stabilan megy, a tanügetés ló függő, van olyan ló, amin nagyon szépen csinálom, de olyan is, amin pattogok. Ezen kívül könnyített ülést szoktunk csinálni, de az nem olyan nehéz. Volt olyan ló, amin a vágta is egész jól ment az esésem előtt, de olyan is, amin meg sem merem próbálni. Mi kellene ahhoz, hogy a vágtával kapcsolatos félelmeimen túl tudjak jutni? Normális, hogy 50 órát vettem és még nem tudok stabilan vágtázni?
Azt momdod az esés előtt jobban ment. Valószínűleg benned maradt egy félelem, erről beszéltél már az oktatóddal? Mert, ha igazán ért hozzá, akkor visszatudja adni az önbizalmad a lovaglásban. Hidd el sojat segít, ha visszaülsz futószárra. Mondjuk addig nem is nagyon kéne visszaengedni szabadon, míg a tanügetés és a vágta nem megy biztosan.
A másik, hogy ne órákban mérd magad, mert nagyon sok tényezőtől függ mi lesz. Pl lovak, oktatók, egyéni képességek... Stb
Sok lepontozó magyar szerint egyszerűbb autót vezetni mint lovagolni, mikor a ló magától megy.
Hát elárulom, hogy nem véletlenül az egyikhez kell speciális vizsga, a másikhoz nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!