Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 50 óra után kb hol kellene...

50 óra után kb hol kellene tartanom lovaglásban?

Figyelt kérdés

2024 június közepén kezdtem el lovagolni. Azóta számolom és kereken 50 órát vettem, ami kb. heti két edzésnek felel meg.

Az elején elég látványos volt a fejlődésem, de most úgy érzem, hogy megrekedtem. Kb. a 30. alkalommal kezdtem el vágtázni, először futószáron, majd néhány alkalommal szabadon is, de karácsonykor leestem és jó két hetet kihagytam, mert mindenem fájt. Azóta úgy érzem, hogy megrekedt a fejlődésem, sőt visszafejlődtem. Ha új lovat kapok, tartok tőle, hogy megijed, megugrik. Azóta nem is mertem vágtázni, sőt több lóval is akadtak irányítási gondjaim, amik azelőtt már rendben voltak. Jelenleg a könnyű ügetés stabilan megy, a tanügetés ló függő, van olyan ló, amin nagyon szépen csinálom, de olyan is, amin pattogok. Ezen kívül könnyített ülést szoktunk csinálni, de az nem olyan nehéz. Volt olyan ló, amin a vágta is egész jól ment az esésem előtt, de olyan is, amin meg sem merem próbálni. Mi kellene ahhoz, hogy a vágtával kapcsolatos félelmeimen túl tudjak jutni? Normális, hogy 50 órát vettem és még nem tudok stabilan vágtázni?

jan. 29. 16:22
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
7-es: Igen, én egyébként nagyon szerettem volna több órát venni futószáron, vagy csak futószáron vágtázni, amíg nem érzem biztosnak, de erre nem nagyon voltak vevők. Nyilván az sokkal több energia az oktatónak, hogy futószárazni kell.
febr. 1. 21:26
 12/13 anonim ***** válasza:
Akkor pedig érdemes a lovardaváltáson elgondolkodni...
febr. 2. 16:57
 13/13 anonim válasza:
Semmi baj nincs azzal ha úgy érzed félsz vágtázni. Én az elején nagyon tartottam az ügetéstől és nem egyszer megugrott a ló alattam, de ha szereted a lovakat és a lovaglást akkor nem adod fel. Probáld meg sokszor lovaglás előtt/közbe mantrázni magadban hogy “menni fog a vágta menni fog„ és ez segít. Vagy nézz oktató videókat ajánlom a Horsebook csatornát YouTube-on
febr. 3. 16:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!