Tudnátok segíteni? [Többi lent]
Sziasztok, Olvastam azt az ajánlást, hogy nem havonta hanem évente / félévente veszem meg a takarmányt.
Ha fél évente venném meg (Szalma,Széna) akkor mennyi kellene fizetnem? {Fél Évente}.
Szóval Ha fél évente venném meg egy zsák fólia alatt, el állna? /Fél Évig\
Szia!
Az hogy mennyiért veszed meg attól függ ki mennyiért adja.Van aki enged,ha nagyobb tételben veszed,van aki nem.Mi kb 3 havonta szoktuk venni a szénát,fóliával van letakarva,viszont most télen sajnos ìgy bepenészedett a ködös időjárástól.Több mint a fele tönkre ment.Szóval még a fólia sem védte meg.Sokkal jobb lenne egy zártabb száraz hely,ami sajnos nálunk sem megoldható,ìgy marad a sűrűbb vásárlás.
Értem.
Köszönöm a választ.
Pont ugyan annyiba, mintha havonta vennéd, esetleg némi kedvezményt kapsz, illetve évente kétszer kell csak szállítanod.
Én havonta/kéthavonta veszem, van még most is eladó mindenből szerencsére. Kis fólia alatt/tető alatt tartom, de ha megázik, az sem tragédia, lesz némi veszteség, a lényeg, hogy szárazon legyen kaszálva, bálázva, belül jó legyen. Én 5500-ért veszem a 120-as körbála gyepszénát, ebből kell másfél havonta egy lóra. Egy nagy körbála széna szintén elég szokott lenni, az 2-3000 Ft. A zabnak, árpának mázsája 5000 Ft.
Ezek felénk jó árnak számítanak. Nyilván ha eektől az eladóktól vennék félévi adagot, akkor nem nehéz kiszámolni, hogy kb. 70 ezret fizetnék a szálasért.
Nálunk 6000 Ft egy nagy körbála széna, mi ebből 15-18-at veszünk ez bőven kitart a következő kaszálásig, illetve marad biztonsági tartalék is.
Alatta raklap van, hogy alulról ne ázzon fel,de rajta fólia van.
Szóval egész évre a széna 90-110 ezer körül van. Ha mondjuk nyáron 6000 volt a bála, de keveset tudtak kaszálni, akkor télen ez simán lehet 10-12 ezer Ft/darab, tehát összességében drágábbra jöhet ki, mintha egyben veszed meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!