Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Egy-két pofon jól jönne neki?...

Egy-két pofon jól jönne neki? (Lépjek fel agresszívabban)

Figyelt kérdés

Van egy herélt lovam aki elég szemtelen szokott lenni pedig soha nem kap nasit. Múltkor szokása szerint elkezdett harapdálni amikor kikötöttem és pucoltam és mivel már a pálcát készen létbe állítottam ezért kapott egyet vele de ez neki nem volt elég hanem válaszul még rám is rugott egyet de szerencsére nem talált el...nemtudtam mit csináljak hirtelen mert ilyen durván még csak most kezdte el ezt csinálni...pedig egy normális szőrkefével simogattam a vállát

Mostanában már mindig ezt csinálja (megharap majd kap érte aztán rámrug) akkor megint kapott egyet de megintcsak rámrugott és így tovább én meg inkább hagytam az egészet mert nem akartam hogy még a végén el is találjon...

Szerintetek legközelebb mit csináljak vele?

2016. febr. 15. 17:06
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
Lovaknál sem kell mindet bántani. Vannak olyan birkatermészetű lovak akiknek csak ront az állapotán a verés, de hát azokat nem is veri senki. De amúgy embereknél is ugyanez van. Valakinek elég egy rossz tekintet és megtört, valakinek 2 év börtön sem.
2016. febr. 17. 09:55
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Én nem pálcával csinálnám, mert a pálca a lovaglás egyik eszköze, így nem jó, ha ehhez kapcsolja. Hasbarúgni sem rúgnám hasba, mert az egy érzékeny pontja a lónak, félnék, hogy bajt csinálok. Én, ha hevederhúzásnál csipked, akkor csak rávágok egyet a szabad kezemmel, és ráüvöltök. :D Ha meg akar rúgni akkor is inkább a hangomat használom, mert a mi erőnk nem nagyon hat az ő fájdalomküszöbükre, és a hangra érzékenyebbek is. Én az otthagyással nagyon nem értek egyet, azzal pont azt erősíted benne, hogy ő nyert, mert a ménesben is az alulmaradt elsomfordál.
2016. febr. 17. 14:40
 23/29 A kérdező kommentje:
Ok rendben koszonom de visszaternek oda hogy ha kezzel utom meg akkor nem fog felni a kezemtol es kapkodni a fejet ha kantarozninalarom? vagy inkabb azt mondom hogy suhintom vagy mar azt se tudom mit lehet itt mondani talan akkor inkabb a kezem segitsegevel fogok vele telepatikus uton-modon kommunikalni...mert itt meg a vegen vki ramhivja az allatvedoket hogy bantalmazom szegeny KICSI joszagot
2016. febr. 17. 21:18
 24/29 anonim ***** válasza:

Én azt gondolom, de javíts ki, ha tévedek, hogy te egy fiatal lány vagy, nem hiszem, hogy akkora kárt tudsz benne tenni. Csak nézd meg, hogy gyepálják egymást a legelőn játék címszóval. Azt sem hiszem, hogy lapáttal esnél neki. Akkor csináld azt, hogy amikor rádrúg és érzed, hogy rosszindulatból benevel, akkor az öklöd oldalával megütöd, kábé ott ahova a csizmád esik, vagy kicsit lejjebb. Igenis érezze a törődést.

Egy pofont meg sem fog érezni. Csattan, hang, tán az segít, de a fejét amúgy sem nagyon kéne ütni, ha rádrúg. A harapásért mondjuk orrba gyűrném. Vagy mondom, kösd el és lépjen hátra, sokat.

Én azért nem pártolom a pofont, mert tökre be tudnak stresszelni tőle, rángatja a fejét és úgy néz ki, mintha tényleg agyonvernéd naponta kétszer.

Még annyit tehetsz, hogy párosítasz. Kap egy olyat, hogy megérezze, de ha látod, hogy készül egy hangos, határozott NEM felszólítással jelzed, hogy nem szabad és meg fogod torolni.

2016. febr. 18. 09:34
 25/29 anonim ***** válasza:
Mindegy hogy lány e vagy férfi. Ember és ló között olyan különbségek vannak, hogy pusztakézzel gyakorlatilag lehetetlen úgy megverni egy lovat, hogy azt lehessen mondani, hogy "na jó, ez már tényleg durva és szenved az állat". Hasa alatt a legérzékenyebb, de oda se tudsz akkorát rúgni, hogy valami baja legyen, azt én azért nem ajánlottam, mert írtad, hogy többször rádrúg és nehogy egyszer egy ilyen után forduljon rád. Még ami nagyon fontos, hogy rögtön utána büntesd, mert fél perc múlva már nem tudja miért kapta.
2016. febr. 18. 12:08
 26/29 A kérdező kommentje:

Koszonom a valszokat!

Akkor igy fogom csinalni legkozelebb

2016. febr. 19. 22:58
 27/29 anonim ***** válasza:
Igazából akkor kéne odacsapnod, amikor még csak akar csipkedni. Elégszer csinálta már, hogy meglásd a pillanatot. Olyankor kell rádörrenni, hogy látod, mit művel, és nem tűröd tovább, ha nem veszi a lapot, egy csattanós tenyérrel a pofájára vagy a hátára. Ha ilyenkor elkezdi emelgetni a hátsó lábát, vagy kirúg, akkor viszont a rúgást kell onnan kezelni: elég hosszú pálca, hogy te elérd, de ő ne érjen el, és rúg-pálca, amíg csak emeli magát. Ha ő abbahagyja, te is abbahagyod. Fel kell fognia, hogy ebből a körből ő csak rosszul jöhet ki, úgyhogy jobb el sem kezdeni. Tudom, hogy rosszul hangzik ez sokaknak, de momentán annyira a fejedre nőtt, hogy muszáj ezt leharcolni vele, hogy ő hagyja abba először (ő somfordáljon el). Aki meg háborog a fizikai bántalmazás ellen (én sem szoktam hobiból lovat verni), az gondoljon bele, hogy a ménesben egy komoly hatalmi harc alapvető kelléke, hogy páros lábbal oldalba rúgják egymást... Meg sem tudjuk közelíteni ezt az erőhatást.
2016. febr. 23. 13:56
 28/29 anonim ***** válasza:
Mint már írtam, aki háborog az ne írjon ebbe a témakörbe, mert nem ért hozzá. Én sem értek a lovakhoz nagyon, de mivel nekünk van 4 és nálunk már megfordult az évek alatt vagy 50, ezért tudom, hogy van olyan amelyiknél máshogy nem lehet. Nekem is háborogtak a tizenéves kislányok, hogy ez nélkül is lehet, mivel ők a lovasiskolában csak olyan lovakkal találkoztak amik ilyen birkatermészetűek. Mondtam nekik oda lehet állni egy ilyen ló mellé és próbáld megcsinálni velük csak az alapdolgokat. A lábát nem tudták felvenni... :D
2016. febr. 23. 14:49
 29/29 anonim ***** válasza:
Egyetertek vele hogy neha fel kell lepni hatarozottabban, illetve pontosan meg van a helye egy ket helyretevo pofonnak is, de en semmi keppen nem hasonlitanam azzal ossze, mikor a menesben egyelik egymast. Eloszor is a lo ott nincs kikotve ami egy lebyegesen nagy kulonbseg, ott meg van adva a lonak a menekulesi lehetoseg. Odament, megpiszkalta a masikat, amaz vissza rug es a lo ertve a szobol arrebmegy. A pucolasnal altalaban kikotott lorol beszelunk, amelyik nem tud elmenekulni es mint minden sarokba szoritott allat tamadassal valaszol. Szerintem a folyamatos veres csak egyre rosszabb helyzetet fog eredmenyezni. Te megutod a meg(probal)harapni, te nagyobbat utsz, o nagyobbat rug...es igy tovabb. Szerintem mas megoldas utan kene nezned mert, ha mar idaig nem segitett ez a modszer es idaig elfajult a helyzet, nem biztos hogy ez lenne a megfeleli strategia.
2016. febr. 23. 14:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!