Pofon a kutyanak?
azt fogja hinni, hogy azért kapja, mert odament hozzád
a kutya nem olyan, mint az ember
Ha nem akar vissza menni hozzád akkor az alábbi technika beszokott válni:
Megfordulsz és elindulsz (nem leállsz könyörögni neki) szólsz neki,hogy "Szia Xy" és utánad fog menni.Barátnőm kutyája így tanulta meg a behívást.
Vagy a jutalomfalatos :)
ahogy előttem írták, megfordulni, és elindulni, valamit jutalomfalat
nem szabad megütni a kutyát, ő nem úgy fogja fel, hogy azért kapok, mert rosszat csináltam, hanem azt fogja hinni, azért kap, mert odament, így meg persze, hogy nem megy oda hozzád
Falkavezérség. Elcsépelt, de tényleg. Meg ha rövid a séta, akkor legyen intenzív, fáradjon le benne eléggé, hogy ne zavarja annyira, hogy haza kell menni. Szóval persze, te irányítasz, de neki meg vannak igényei :)
Aztán ha pofátlankodik:
- vagy eleve hosszú pórázon viszed, és nem adsz neki lehetőséget a hibázásra
- vagy megfogod és visszaviszed oda, ahova hívtad, ott megdicséred, majd elengeded
- vagy viszel magaddal valamit, aminek nem tud ellenállni (labda, jutifalat, akármi), és megérteted vele, hogy baromira megéri visszamenni
- vagy ott hagyod a fenébe, lehetőleg egy szó nélkül és futva, el is bújhatsz valahová, hogy beijedjen, hogy egyedül maradt
- esetleg ezek kombinációja.
És természetesen iktass be néhány fals behívást, ne kösse össze a séta végével azt, hogy odamegy hozzád, egyszerűen csak hívd, jutalmazd és engedd el néhányszor.
Rendben, köszönöm a tanacsokat! :)
Egyébként hihetetlen okos kutya. Ma konkrétan az volt, hogy dobáltam neki a labdat, hogy jól lefáradjon és amikor úgy döntöttem, hogy megyünk a feltekert pórázt kiengedtem a kezemből, hogy mire odaér a labdával egyből megfogjam és rárakjam. Erre ahogy az észrevette ezt, azonnal lestoppolt rohanás közben és megállt. Ha elindultam az ellenkező irányba követett, de hagyott néhány méter távolságot mindig, pedig még jutalomfalat is volt nálam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!