Melyik fajta nyerget hogyan és hányszor kell lekenni és mivel? Ti mit használtok rá és hányszor?
Stübben
Prestige
Kieffer
Euroriding
Pessoa
Devoucoux
híresebb díjlovasok nyergei (Isabell Wert, Anky van Grusven, stb)
no name bivalybőr nyereg, stb
Azt hallottam, hogy a Prestige túl finom bőrből van, ezért nagyon kell rá vigyázni. Valamint, hogy aki mindne hónapban lekente a nyergét, annak hamar szétment. Nem tudom ezekből mi mennyi igaz, ezért is tettem fel a kérdést.
Vannak márkák, amelyeknek vagy van saját márkás termékük, de legalábbis ajánlanak egyet, azzal nem nagyon lőhetsz mellé. Mindenesetre megnézném én azt a nyerget, ami az ápolástól megy tönkre... Havonta egyszer lekenni igazán nem mondható soknak, nekem volt nyergem, amit legalább minden 2. lovaglás után, cirka hetente háromszor áttöröltem - nem csúcskategóriás méhviaszos ápolóval.
Minden nyeregre nagyon kell vigyázni, mert egy karolás és sosem lesz már a régi, azonnal csökken az értéke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!