Ez normális lovaglasnal? Ha nem, akkor mit csináljak?
Amikor mar a lovon ülök es a sarkammal hajtom, de jobban meg kell 'utni' sarokkal, hogy normálisan menjen akkor a terdtamasztol eltávolodik a térdem, mikor megrugom az oldalát
Nektek ilyen?
Mennyire normális ez?
Ha nem az, akkor mit kellene csinálnom?
( nem tudom, hogy ez számít-e, de alacsony 154 cm vagyok)
2. Igen,
Felemásra volt állítva a kengyel ( az előttem lévőnek) es az egyik rövid, a másik hosszú volt, állítás után volt jo ( egyiket fel, a masiket leallitottam)
Még jobb esetben egyáltalán nem kellene lendületet venned, mert a jól képzett ló nem arra indul el, hogy izomból olyat belebikázol, hogy még a szeme is kiugrik a helyéről. Érzékeny állat ez, a legyet is megérzi az oldalán. Én addig nem veszem le futószárról a lovasaim, amíg nem tudják magabiztosan felvenni és elindítani a lovat, vagy magasabb jármódba emelni... És egyiknek sincs ilyen gondja. Szóval szerintem nem normális.
Másfelől, szólj az edződnek, mert csak ő tud segíteni, reméljük, tényleg tud. De amit írtak, az jó - vádlival zárj, ne csizmával. Ha felhúzod a sarkad, hogy csizmával rúgj bele, eleve rossz pozícióba kerül a lábszárad, elmozdul a térded. Sarok lenyom, vádli zár, csípő-derék megtol. Ha nem reagál, akkor következőnél csizmazárás pillanatában pálcával megcsípni. Amint reagál, a segítséget be kell szüntetni.
Hopp, előbb elküldte :D
Szóval :D
felvenni és elindítani a lovat, vagy magasabb jármódba emelni nekem sem probléma :D
Csak szerintem nincs akkora erő meg a labamban, hogy 'vadlibol' el tudjam indítani :/
Es én sem úgy gondoltam, hogy nagyon nagyot belerugok nyomorult ló oldalába :D
Tegnap, mikor lovagoltam nem volt nálam pálca, szóval csak a 'labam maradt' :D
Ma megprobaltam vadlival elindítani, de nem nagyon tudtam :D
Es a cipőm nem ér oda az oldalahoz ( alacsony vagyok :D ), ahogy szoritom a labammal a ló oldalát :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!