Van egy arab telivér kancánk, Jegyes egy hónapja fedeztettük. Azt tudom, hogy egy ló 11 hónapig terhes, illetve vemhes, de mikor nő meg a lovak hasa? Mi a normális?
Shagya ménnel fedeztettük, de nem tudom, hogy mik a vemhesség ciklusai, pedig értek a lovakhoz.
Minél előbb segítsetek.
Köszi: Luca
tudod az állatorvosunk nagyon elfoglalt ember, és amúgy ultrahangoztatni nem akarunk. Az nem jó érzés egy lónak, de azért köszönöm, hogy válaszoltál.
Kedves vagy:) :Luca
Nem azért szokás ultrahangozni mert az jó érzés, vagy mert nem jó, hanem azért, hogy ha rendellenesen fejlődik a magzat, akkor időben észrevegyétek!!! Például ha ikrek, az egyiket el kell hajtani, vagy ott pusztul meg mindkettő, és sok esetben akár még az anyjuk is!
A kutyámnak se jó érzés a veszettség elleni oltás aztán mégis beadatom neki... Biztos azért, mert egy szociopata vagyok és élvezkedek a "kínjain".
Hjam, a lovat, pláne ha vemhes, oltatni kell herpesz ellen is. Ez ügyben szintén az illetékes orvossal konzultálj.
Luca te hány éves vagy? Már nem azért, de annyi butaságot hordtál itt össze pár kérdés alatt, hogy az fájdalom. Van, aminek van alapja, tudsz ezt-azt, de akkora kavarodás van a fejedben, hogy az nem igaz.
Ahelyett, hogy itt válaszolgatnál inkább olvass szakirodalmat a lótartásról és nevelésről, mert ok, hogy jó dolog a természetes lókiképzés és a többi, de ezeknek mind megvan a maga háttere és miértje, amikről neked fogalmad sincs.
A lónak is kell az UH, ahogy kutyának is és az embernek is. Régen nem volt ennyire elterjedt ez a vizsgálat, manapság viszont szerintem elengedhetetlen. Így biztos, hogy nem lesz zsákbamacska, időben kiderülhetnek a fejlődési rendellenességek is. Mellesleg a csikónevelés nem 2 Ft, aki egészséges, erős csikót szeretne már az elején gondoskodik róla, az anyját is rendesen és minőségileg takarmányozni kell, majd később a csikót is, emellett 1-2 UH vizsgálat a vemhesség alatt elenyésző. Amúgy meg az állatorvos pénzből él, ha te megbeszéled vele, hogy jöjjön ki, akkor legkésőbb a következő héten tegye meg, ha meg ennyire elfoglalt, akkor keressetek mást.
Nos, 3, 4, és 6 válaszolók, tudjátok ha ikrek a csikók akkor jó az ultrahang. Viszont ha nem, akkor pedig kárt tehetünk a magzatban. És az egyesellés gyakoribb mint az ikrezés...
Amúgy meg mint mondtam, saját lovam van, lovagolok, és tizenegy vagyok.
Aki pedig nem képes normális és pozitív választ küldeni a KÉRDÉSEMRE, az ne olvassa. Ja és köszönöm 1 és 5 válaszolók az okos, és értelmes válszokat.
Sziasztok!
Kedves Luca!
Én már akkor lovaztam, lovagoltam, mikor te még egy kósza gondolat se volnál, szóval úgy érzem jól többet tudok nálad a lovakról. Már nem azért, de ha nincs UH, akkor honnan tudod, hogy nem ikercsikó? Füledbe súgja a kanca?
ÉS még egyszer elmondom, hogy ne tesz kárt a magzatban. Nem is tudom honnan szedted ezt a butaságot. Gondolj az emberekre! Egy terhes anyuka is jó pár UH vizsgálaton részt vesz, mire megszüli a gyermekét, és az embernek sem káros.
Amivel te keverheted az a röntgen, abból nem jó a túl gyakori alkalmazás, bár a röntgennél alkalmazott sugárterhelés minimális mértékű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!