Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Van egy arab telivér kancánk,...

Van egy arab telivér kancánk, Jegyes egy hónapja fedeztettük. Azt tudom, hogy egy ló 11 hónapig terhes, illetve vemhes, de mikor nő meg a lovak hasa? Mi a normális?

Figyelt kérdés

Shagya ménnel fedeztettük, de nem tudom, hogy mik a vemhesség ciklusai, pedig értek a lovakhoz.

Minél előbb segítsetek.

Köszi: Luca

#lovaknál vemhesség #csikózás
2015. aug. 4. 16:15
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Állatorvossal érdemes konzultálni ezügyben, illetve legalább egyszer UH-t érdemes csináltatni.
2015. aug. 4. 16:29
 2/13 A kérdező kommentje:

tudod az állatorvosunk nagyon elfoglalt ember, és amúgy ultrahangoztatni nem akarunk. Az nem jó érzés egy lónak, de azért köszönöm, hogy válaszoltál.

Kedves vagy:) :Luca

2015. aug. 5. 12:21
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Kedves Luca. Ha értenél a lovakhoz, akkor nem kérdeznél ekkora baromságokat. Ez nem az első bugyuta kérdésed. Fogalmad sincs a lovakról és tartásukról. Szerencsétlen lovak!
2015. aug. 6. 22:24
 4/13 anonim ***** válasza:
95%

Nem azért szokás ultrahangozni mert az jó érzés, vagy mert nem jó, hanem azért, hogy ha rendellenesen fejlődik a magzat, akkor időben észrevegyétek!!! Például ha ikrek, az egyiket el kell hajtani, vagy ott pusztul meg mindkettő, és sok esetben akár még az anyjuk is!

A kutyámnak se jó érzés a veszettség elleni oltás aztán mégis beadatom neki... Biztos azért, mert egy szociopata vagyok és élvezkedek a "kínjain".

Hjam, a lovat, pláne ha vemhes, oltatni kell herpesz ellen is. Ez ügyben szintén az illetékes orvossal konzultálj.

2015. aug. 7. 01:31
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs hogy nem ér rá az àllatorvos. Ez meg annyira nem sűrgős. Meg kell mondani a héten ha erre jár jöjjönbe. Nem sűrgős eseteknél nálunk így van. Vagy keresni kell másikat. A lovakat ki gondozza?. Vemhes lónál oda kell figyelni az etetésre. (Minőségi és mennyiségi). A csikók a vemhesség végén kezdenek növekedni ezért sem mindegy mit mikor etesz a kancàval.
2015. aug. 7. 16:42
 6/13 anonim ***** válasza:
52%

Luca te hány éves vagy? Már nem azért, de annyi butaságot hordtál itt össze pár kérdés alatt, hogy az fájdalom. Van, aminek van alapja, tudsz ezt-azt, de akkora kavarodás van a fejedben, hogy az nem igaz.

Ahelyett, hogy itt válaszolgatnál inkább olvass szakirodalmat a lótartásról és nevelésről, mert ok, hogy jó dolog a természetes lókiképzés és a többi, de ezeknek mind megvan a maga háttere és miértje, amikről neked fogalmad sincs.

A lónak is kell az UH, ahogy kutyának is és az embernek is. Régen nem volt ennyire elterjedt ez a vizsgálat, manapság viszont szerintem elengedhetetlen. Így biztos, hogy nem lesz zsákbamacska, időben kiderülhetnek a fejlődési rendellenességek is. Mellesleg a csikónevelés nem 2 Ft, aki egészséges, erős csikót szeretne már az elején gondoskodik róla, az anyját is rendesen és minőségileg takarmányozni kell, majd később a csikót is, emellett 1-2 UH vizsgálat a vemhesség alatt elenyésző. Amúgy meg az állatorvos pénzből él, ha te megbeszéled vele, hogy jöjjön ki, akkor legkésőbb a következő héten tegye meg, ha meg ennyire elfoglalt, akkor keressetek mást.

2015. aug. 7. 21:51
 7/13 A kérdező kommentje:

Nos, 3, 4, és 6 válaszolók, tudjátok ha ikrek a csikók akkor jó az ultrahang. Viszont ha nem, akkor pedig kárt tehetünk a magzatban. És az egyesellés gyakoribb mint az ikrezés...

Amúgy meg mint mondtam, saját lovam van, lovagolok, és tizenegy vagyok.

Aki pedig nem képes normális és pozitív választ küldeni a KÉRDÉSEMRE, az ne olvassa. Ja és köszönöm 1 és 5 válaszolók az okos, és értelmes válszokat.

Sziasztok!

2015. aug. 11. 12:05
 8/13 anonim ***** válasza:
52%
Kedves Luca. A tojás héja még nagyon ott van a popsidon. Én már 22 éve foglalkozok lovakkal, és 12 éve vannak saját lovaim. Ne haragudj de nagyon bugyuta kérdéseket raksz fel, a válaszaidon meg nagyon jókat lehet nevetni. Feldobod a napom ha olvasom őket. 😃
2015. aug. 11. 17:07
 9/13 anonim ***** válasza:
52%

Kedves Luca!

Én már akkor lovaztam, lovagoltam, mikor te még egy kósza gondolat se volnál, szóval úgy érzem jól többet tudok nálad a lovakról. Már nem azért, de ha nincs UH, akkor honnan tudod, hogy nem ikercsikó? Füledbe súgja a kanca?

ÉS még egyszer elmondom, hogy ne tesz kárt a magzatban. Nem is tudom honnan szedted ezt a butaságot. Gondolj az emberekre! Egy terhes anyuka is jó pár UH vizsgálaton részt vesz, mire megszüli a gyermekét, és az embernek sem káros.

Amivel te keverheted az a röntgen, abból nem jó a túl gyakori alkalmazás, bár a röntgennél alkalmazott sugárterhelés minimális mértékű.

2015. aug. 11. 20:57
 10/13 A kérdező kommentje:
Jó, igazatok van. Csinálunk egy UH-t. És köszi. Még kell tanulnom, és erre t ébiresztettek rá.Nagyon kösz.
2015. aug. 12. 21:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!