Lovasok! "Nem igazi lovas az, aki nem esett még lóról" ez mennyire igaz?
Számomra ez leginkább arra vonatkozik, legalábbis az jut róla eszembe, hogy vannak elég sokan "lovasok", akik egy-egy esés után, legyen az sérülésmentes vagy komoly sérüléssel járó - abbahagyják a lovagást. Az esés a lovaglás velejárója, aki ettől megijed és nem ül többet lóra, az onnantól kezdve nem lovas. Én így tudom értelmezni.
Az meg, hogy ki hányszor esik, semimt nem jelent. Van, akinek mt az a szerecséje, hogy jól képzett lovakon, biztonságos körülmények között kezdjen el lovagolni és úgy is folytass, míg mások nagyobb kockázatot kellett vállaljanak, mert éppen olyan ló akadt, ami elérhető volt, vagy éppen belovagolnak, átképeznek lovakat, ami nagyobb rizikóval jár.
Szia a második válaszoló vagyok!
Egyáltalán nem támadó jelleggel írtam, bocsi ha félreérthetően fogalmaztam! Én is estem már lóról nincs ebbel szégyellni való csak, nem kell erre a mondásra nagy dolgokat alapozni csak ennyi lett volna a lényege, nem akartalak megbántani!
Szia második válaszoló!:)
Én is mégegyszer elnézést kérek, eléggé indulatos választ adtam ne haragudj!:(
Úgy ,hogy szerintem eggyezünk ki abban ,hogy nem haragszunk egymásra ;)És tekintsük úgy ,hogy meg sem történt:)
Ez csak annyit tesz hogy aki már leesett lóról vissza tud-e ülni újra, meg ugye ezt is minden lovaglást tanulónak meg kell éreznie. Mert ha az esés után vissza tud ülni a nyeregbe akkor tényleg lovas.
3 év lovaglás alatt én is egyszer estem le idáig az is inkább úgy volt hogy vágtáztam egyedül megbotlott a ló (térdre, asszem) én meg telibe előre bukfenceztem. De utána visszaültem rá, majd végül inkább le kellett nyergelni őt. De egy másik lovat kaptam és tudtam vele vágtázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!