Lovasok! "Nem igazi lovas az, aki nem esett még lóról" ez mennyire igaz?
Hogy érted ,hogy nem lettél az?
Én is estem már párszor... de aki lovagol az úgy is leesik egyszer nem? :O mert egyik ismerősöm annyi ideje lovagol mint én (kb, 8éve) és ő még nem esett...
Szerintem hülyeség!
Nyilván meg kell tapasztalni, hogy milyen leesni meg stb, de én már 3-4 éve jártam lovagolni mikor először leestem és addigra már versenyeztem komolyabban meg tudtam azért már lovagolni. A húgom az első hónapban leesett mégsem lett tőle más a lovastudása vagy hasonlók. Én úgy vagyok vele, hogy nyugodtan vigasztald magad vagy másokat ezzel a mondással de ne alapozz rá, se úgy, hogy még nem estem és nem vagyok igazi lovas, se úgy hogy, huhh, én már leestem, profi lovasnak számítok!
Bocsánat ha féreérthető volt a hozzászólásom.
De azért megjegyzem én senkit nem szoktam traktálni azzal ,hogy estem.De ha megkérdezte akkor most hazudjak neki?:"D
Én nem mondom ,hogy "profi" vagyok.. Sőt szerintem ezt a sportot egész életünkben tanulhatnánk:"D És megmondom őszintén nem vagyok büszke arra ,hogy estem.
És már bocs, de kit vígasztalnék vagy ki mondta ,hogy én erre alapozok?:D Csak megkérdeztem ,hogy kinek mi a véleménye erről a mondásról.Nem kell ezért letámadni.
Nincs ebben semmi szégyellnivaló. Én már 10 éve lovazok,és igen volt amikor estem is, mert előbb utóbb mindenki leesik. Persze midig a saját hibámból,tehát sose a ló tett le, hanem mondjuk olyan volt, hogy lecsúsztam, vagy a ló megijedt én meg nem készültem fel rá.
Aki az alapoknál nem esik, majd ha netán ugrat, akkor fog. Még a nagydíjas lovasokkal is bestoppol néha a ló az akadály előtt és akkor azok is talajmintát vesznek. Szóval semmi gáz :)
Szerintem meg egy ilyen szólás-mondást komolyan venni pont olyan butaság, mint a biblia dogmatikus értelmezése.
Ez csak egy mondás. Egy tréfás utalás rá, hogy az első eséssel "fel leszel avatva" igazi lovasnak. Attól még lehetsz jó lovas az első esésedig is, vagy lehetsz ugyanolyan szar a huszadik esésed után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!