Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kutya ló mellé?

Kutya ló mellé?

Figyelt kérdés
Melyik kutyafajta lenne jó tereplovaglásra?Mármint melyik bírja?Milyen kutyát ajánlotok lovak mellé?

2015. jan. 29. 20:39
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

a nyers hússal etetés nem azonos a szeme láttára legyilkolt állattal, de akkor te biztos jól tudod, és nagyon ügyes kutyakiképző vagy, én pedig egyáltalán nem tudtam megnevelni a kutyámat...

esetleg érdeklődd meg az agár fajtamentésnél, hogy pl elkobzott sabsic kutyákat át tudnak-e/lehet-e nevelni!

2015. jan. 31. 17:36
 12/13 anonim ***** válasza:
még csak annyit, bár ez már tökre nem lovas téma és elnézést az offért, de a "vér szaga" az a táplálkozástól független, az agár nem azért űzi és fogja el a vadat, mert éhes és meg akarja enni. hanem mert erre lett kitenyésztve évszázadokon át, ugyanolyan örökölt ösztön, mint a házőrző ösztön pl, arra sem kell külön megtanítani egyes fajtákat.
2015. jan. 31. 17:39
 13/13 anonim ***** válasza:

Én azon a véleményen vagyok, hogy aki szerint a kutyája annak ellenére hívható le a vadról, hogy nyersen etet, az szerencsés, nem pedig született kutyakiképző. :) Mert hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz.

A másik válaszoló arra gondolt, hogy a vadászat egy önmagát megerősítő viselkedés, ha a kutya elfogja a vadat, akkor a viselkedése automatikusan megerősítést nyer, méghozzá nagyon erősen, olyan erősen, hogy ehhez képest a legkeményebb tiltás is lepereghet. Az agarakban sokszor olyan erős az ösztön, hogy már kölyökkorukban vadásszák le a kistestű kutyákat is akár. Aztán ezt vagy kordában lehet tartani, vagy nem, vagy képes rá a kérdező, vagy nem, vagy ösztönerős kutyát fog ki, vagy nem. Ezért írtam, hogy ha egy mód van rá és a kérdezőnek annyi igénye van csupán, hogy nyugodtan tudjon a kutyájával terepen lovagolgatni, akkor lehetőleg ne vadász fajtát válasszon, mert a saját dolgát nehezíti meg. Abba meg ne is menjünk bele, hogy hány kutyát lőttek ki az elmúlt években (és ezeknek csak egy része kapott nyilvánosságot) csak azért, mert 20 méterre eltávolodtak a gazdájuktól.

Nyilván a legtöbb kutya rámozdul a vadra, de ha a kérdező nem szerelmes se az agárba, se a vizslába, se akármelyik másik vadászkutyába, akkor mindenkinek jobb, egyszerűbb, stresszmentesebb lesz az élete, ha egy kevésbé ösztönerős kutyát választ.

2015. febr. 1. 08:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!