Főtt kaja helyett inkább konzerv a száraz táp mellé, ha el kell utaznom? Ha igen akkor milyen konzerveket ajánlotok?
Nem tudom mennyire pontos a feltett kérdésem, de leírom miről van szó:
Munkámból kifolyólag a jövő hónaptól gyakrabban kell utaznom, 1-2 hetes időszakokra. A kutyámat (15 hónapos rottweiler) magammal tudom vinni, ez nem gond, viszont az etetés lesz macerás. Etetni száraz táppal szoktam és mellette főzök neki:
darált csontos hús(csirke farhát,fej, láb, bőr, mellcsont)-50%
belsőségek 10-15%
rizs 30%
kevés zöldség és gyümölcs max 10%
Egyszerre körülbelül 6-8 napra való adagot tudok főzni(az arányok hozzávetőlegesek), amiket ételhordozókban tárolok hűtőben. Tehát minden napra van egy egy doboz kajája, amit mikróban melegítek, majd keverem a száraz táppal és 1-2 tojás sárgájával és héjával.
Ha elutazom főzni nem tudok neki, és hogy előre elkészítsem a kaját megint nem megoldható, mert megromlik, ha nem tudom végig hűtve tartani.
Ha csak száraz táppal etetnék, akkor félek, hogy nehogy hasmenés legyen belőle.
Esetleg a konzerv a főtt kaja helyett mennyire tűnhet jó megoldásnak a táp mellé? Konzervet soha nem adtam neki korábban.
Köszönöm a válaszokat! 6 hónapos korában egy tápváltásnál volt egy komoly és hosszan tartó hasmenése, akkor kezdtem el neki főzni és azóta a fenti étrenddel nem volt soha semmi gond. Valószínű, hogy az lesz, hogy elkezdem a csökkenteni a főt kaját, és növelni a táp adagot, hogy fokozatosan álljon át csak a száraz tápra és az lesz a legkényelmesebb megoldás mindkettőnknek :)
Még 1x köszi
Ha áttérzs a száraz tápra,csak arra figyelj,hogy jó minőségű legyen ,mert nagyon sok a gyenge minőségű táp.
És kapjon több vizet,mert a száraz táphoz kell neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!