Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Póni mellé jó társ a kutya?

Sára2000 kérdése:

Póni mellé jó társ a kutya?

Figyelt kérdés
Ha egy pónit magában akarok tartani, jó társ neki a kutyus, vagy nem az igazi? Kritizálók kíméljenek!!! csak normális, kedves, segítőkész emberek válaszát várom!!!

2013. márc. 16. 22:40
 1/10 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem lónak illik lótársat venni. Persze ez magánvélemény.
2013. márc. 16. 22:41
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Lónak ló a társa. Vehetsz mellé egy egészen kis pónit is, amire már ráülni se lehet, annak csak télen kell telt venni, amúgy lelegeli, ami kell neki, ha nem dolgozik semmit, és remek társa lehet a másik apróságnak.

A kutya azért nem jó, mert kapásból nem, hogy nem fajtabeli, de ragadozó. Lehet köztük barátság, közted és a lovad közt is lehet, mégsem ugyanaz a dolog.

Két lónál már megoldják, hogy az egyik eszik, a másik figyel, hátha veszély jön, stb. - ezt egy kutyával nem tudja így megoldani, mert abban nem így épülnek fel az ösztönök, stb, hiszen nem menekülő zsákmányállat.

2013. márc. 16. 22:47
 3/10 anonim ***** válasza:
Egy mini póni nem kerül sokba, de jobban hasonlít a fajtársaihoz. Vagy birka inkább! (szerintem)
2013. márc. 16. 22:47
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
A birkával hihetetlenül sok a gond... Nyírni kell, csomósodik a szőre, máshogy legeli a füvet ezért időnként odébb kell vándorolni,mert teljesen lecsupaszítja a talajt... Inkább szamár, de én egy kisebb pónit ajánlanék továbbra is (2.).
2013. márc. 16. 22:51
 5/10 Valletta ***** válasza:
55%
Ne akarjál pónit magában tartani. A kutya egy más, a lótól teljesen eltérő faj. Néha lehet, hogy játékból megkergetik egymást, de az is lehet, hogy a kapcsolatuk csak arra fog kiterjedni, hogy a póni jól felrúgja a szerencsétlent ami aztán már a karámba se megy be (és ez így lenne helyes - mármint hogy ne cseszegesse a lovat). Lótárs nélkül nem szabad lovat tartani.
2013. márc. 16. 22:52
 6/10 anonim ***** válasza:
A kutya ragadozó, a ló meg zsákmány állat. Így nem lehetnek egymás jó társai. Egy kecske, birka, vagy egy másik póni sokkal ideálisabb lenne.
2013. márc. 17. 10:08
 7/10 anonim ***** válasza:
Kecske,birka esetleg kissebb póni vagy csacsi.Megértem hogy a mai árak mellett nem alarsz hozzá ponit de az lenne a legjobb megoldás
2013. márc. 17. 10:33
 8/10 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm mindenkinek a válszát! amúgy a kérdést a barátnőm tette fel nekem hogy válaszoljam meg neki, és mivel pontos választ nem tdtam, ezért tettem fel a kérdést nektek! hát akkor nem is tom... van négy kutyája, és akart melléjük egy oónit de akkor legyen kettő? nem lesz belőle baj ha négy ló barát kutya csatangol a pónik között? Válasszák el a telket? és ha átlóg egy kutya? baj vagy nem baj? még ebbe segítsetek! előre is köszi!!!
2013. márc. 17. 12:07
 9/10 A kérdező kommentje:
aMúgy még annyit hogy egy könyvben azt olvastam hogy kutya póni közt is van normális egészséges kapcsolat! magyarul a póni annyira megbízik a kutyusban hogy nem is aka már lovak közt élni! igaz ez?
2013. márc. 17. 12:12
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyes kutyák jól kijönnek a lovakkal, pónikkal, mások nem, ezt ki kell deríteni - ismerek egy lovat, akinek egy az egyben letépte egy kutya a farkát, az egyik fülét félig, és még pár helyen megtépte, alig tudták összerakni szegény csikót az orvosok...

Lehet köztük barátság és kötődés, harakirit nem fog elkövetni a kutya miatt, legfeljebb egy ideig depressziós lesz.

2013. márc. 17. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!