Macska egyedül vagy társaságban?
Az agarak nagyon jó választás benti cica mellé mert nem aktív fajta (a tévhittel ellentétben), 2 sebessége van; az "ezerrel loholok sosem kapsz el" és a "szobamacskának képzelem magam pedig kutya vagyok és elhevergetek bárhol ami puha" :) Ezért nagyon fontos hogy mindig behívható legyen ha agarat választasz, azzal nem engedheted meg magadnak hogy esetleg elinaljon mert soha az életben nem kapod el. De ez már kutyás témába tartozik!
Én nagyon csípem az agarakat, a whippet is gyönyörű okos, barátságos jó természetű kutyus, szerintem remekül kijönne a cicáddal hogyha az is csípi a kutyukat.
Mindenképpen addig lenne egyszerűbb másik állatot hozni amíg fiatal a cicád, minden sokkal könnyebb úgy.
A macskafélék többsége a vadonban magányos állat, ezért is nagyon körülményes nekik összeszokni általában, mármint a háziasított verziónak is.
Viszont ha összeszoktak és barátok lettek akkor vlsz. nem fogod tudni levakarni őket egymásról, remekül tudnak együtt játszani, fárasztani és szórakoztatni egymást.
Nekem ragdollom van, csak ajánlani tudom szívből, hogyha kifogsz olyat amilyen a "tipikus" ragdoll, akkor csak örömöd lesz benne. Persze kifoghatsz problémásabb cicut aki nem olyan igazi szeretetgombóc, de ezt le fogod tudni beszélni a tenyésztővel hogy mik az elvárásaid, mesélsz majd a cicádról, és akkor tuti fog tudni neked olyat ajánlani illetve segít majd választani. Legyen ez bármilyen fajta cicus :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!