Ti is balszerencsének hiszitek a ló átnevezését?
Én nem, de minek átnevezni?
A ló a magyar legjobb barátja. :)
Nem. Sokszor előfordult már nálunk, hogy vettünk egy-két lehetetlen nevű lovat, ami egyáltalán nem tetszett nekünk, ezért összeült az egész személyzet, és családias hangulatban kitaláltuk, mi legyen az új paripánk méltó neve. Sőt, tulajdonképpen, eddig szinte minden lovunk kapott tőlünk egy egyedi, szép nevet, és nem mondhatnám, hogy túl balszerencsések lettek tőle, sőt. Ellenkezőleg.
Szerintem kár bebeszélned magadnak az ilyesmit. Ha nem tetszik a ló neve, nyugodtan kereszteld át. Pár év múlva megszokja, és még hallgat is majd rá.
Egyetlen olyan hagyományt ismerek, amit viszont még mi is betartunk, hogy folyóról ne nevezzünk el lovat, mert az balszerencsét hoz. De úgy tudom, ez a hagyomány sok helyen él, és nem is láttam még olyan lovat, amit folyóról kereszteltek volna el.
Előző voltam :)
Köszönöm! :) Mindenkinek megy a zöld kéz. :)
Nos a lónak akit venni szeretnénk, az a neve, hogy Pötsös, azt meg nem szeretném, szóval átnevezzük :)
hát én meg hiszek benne.
nekem 4 lovam volt eddig, ebből 2-t átneveztem, 2-nek megtartottam a nevét. az átnevezettek közül az egyikről kiderült, hogy születési rendellenessége van egy gerincbecsípődés, a másik pedig a legelőn eltörte a lábát. :(
a másik kettő vígan él és jól van.
a férjemnek 3 lova volt eddig, ebből 2-t átnevezett, az egyik kehes lett, pedig ridegben tarotta, a másiknak 10 évesen kidőlt az ina, bár az után még élt 16 évig, de 16 éven át már nem volt lovagolató. aminek megtartotta a nevét az az egészség mintapéldánya.
nyilván ez csak véletlen, de én mostantól bármilyen lovam lesz még megtartom a nevét, lehet tőlem csillag, vagy baba, vagy ráró is, akkor az is marad!
szóval én hiszek benne.
Egyszer volt egy fehér lovam, amit az előző gazdája, egy szövőnő Aranycsillagnak nevezett, no én persze azonnal átkereszteltem Sajónak, hát olyen balszerencse szériát talán még azzal sem érhettem volna el, ha péntek 13-án eltörök egy tükröt egy létra alatt átsétáló fekete macska hátán.
Soha ne nevezz át egy lovat, ha jót akarsz!
Soha ne nevezz át egy lovat
Melyik babonamániásnak nem tetszett a véleményem, miszerint nyugodtan átkeresztelheti a lovát valamilyen más névre, ha neki nem tetszik a Pötsös név? :) Hát ez jó, ha ebben ennyire hisztek, akkor direkt Fallosznak, Rudinak, Ejaculus-nak nevezem majd el a méncsikókat, a kancákat meg pl Pérának, Punchiának, de akkor tuti, hogy az eladott ló versenyeire is elmegyek majd, megnézni, hogyan mutatják be a hangosbemondóba a lovast és a lovát :DDD
Vagy azzal a részével nem értett egyet, hogy még hallgat is majd a ló egy pár év múlva az új nevére, mert megszokja? Biztos ezt is jobban tudják nálam, hiszen valószínűleg látják, hogy a lovaim hallgatnak-e az új nevükre, avagy sem :)
De legalább ahhoz lenne bátorsága, hogy megvétózza a saját ellenvéleményének kifejtésével az én hozzászólásomat, és megindokolja, hogy mivel váltottam ki belőle akkora ellenérzést, hogy lepontoz.
Tényleg érdekes néhányaknak itt a felfogása.
Ritkán nevezek át lovat, de fordult már elő hogy megtettük. Az átnevezettek közül az egyik már 10 éve van nálam és él az új nevével, kiváló egészségnek örvend és a gyerekeimet tanítja lovagolni, akik egyszerűen imádják.
A másik átnevezett jelenleg a sztár ugrólovunk, ő is ezelőtt vagy 8 évvel kapott új nevet.
A harmadik, akit átneveztünk, már nem él, 22 évesen távozott az égi legelőkre. Utólsó napjáig keveset, kímélőt, de jókedvvel dolgozott, aztán egyszer csak összeesett a karámban és meghalt, egy percet se szenvedett szerencsére. Azt gondolom, aki babonás, az úgyis fél az átnevezéstől, mint ördög a tömjénfüsttől, aki meg nem, az simán megteszi gond nélkül.
Abszolút hihető, hogy egy papíron lévő néhány betű megváltoztatása megváltoztatja a sorsot! :)))
Ha a ló nem versenyzik, nem foglalkoznék vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!