Miért akar minden kiscsaj és beképzelt sznob Frízt? Miért mondogatják azt hogy ők majd Frízt vesznek?
Ehhez van egy történetem.
Az egyik ismerősöm (17 éves, tehát már túl van a csillámpónit akarok korszakon) is nagyon szeretett volna egy fríz lovat, gondolom, neki megmaradtak a frízek, mint kedvenc lófajták.
Namost, én nem szerettem a fríz lovakat - felvágásnak gondoltam őket, pénzfitogtatásnak, hasonlónak. De amikor a barátnőm - akik nem voltak pénz szűkében, de ennek semmi köze nem volt a ló fajtájához, maximum annyi, hogy megengedhették maguknak, de nem a pénz miatt vették, hogy megmutassák, mennyi van - megvette a lovat, egy holland papírokkal rendelkező, hamisítatlan fríz heréltet, néhány hónap elég volt, hogy megváltozzon a véleményem. Rájöttem, hogy a fríz is 'csak egy ló', és azon kívül, hogy Bársony végtelen jó természettel van megáldva, nincs benne semmi... extra. Persze, szép, a sörénye meg hullámos, de az én lovam háta meg csíkos, az osztálytársam pónijának meg van egy fehér tincs a farkába, a lónak, akin meg lovagolni tanultam meg hatalmas szívvel van megáldva, egyszóval minden ló különleges, és nincs olyan, hogy 'ő jobb, mert fríz, vagy ő szebb, mert fríz'. Bársony egy nagyon jó, nagyon kényelmes mozgású ló, de ettől még nem lesz számomra jobb, mint az én makrancos pónim. Mindenki azt látja szépnek, amit szeretni tud, és ez szerintem a lovakkal sincs másképp. Ha veszel egy frízt, ne azért tedd, mert fríz, hanem mert olyan ló, amilyet szeretnél - belsőleg. Ha Bársony agresszív/ hiperaktív lett volna, nyilván nem őt vették volna meg, mert ők egy szelíd természetű lovat kerestek. Egyedet, nem fajtát kell választani, vagy ha már mindenképp fajtában akarsz lovat venni, a képességei, a természete alapján vedd meg, ne azért, mert neki van a leghosszabb sörénye...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!