Mit csináljak? A lovam (angol telivér) mindent megcsinál amit kérek tőle de a pályára nem akar bemenni. Próbáltam már bevezetni de úgyse sikerült. Az edzőm szerint csak hisztizik. Mit csináljak vele szerintetek?
Ha az edződ szerint hiszti, akkor nem répa, nem csalogatás, hanem határozott előrelovaglás. Mi az, hogy nem megy be? Esetleg könnyítsetek neki annyit, hogy legyen bent egy másik ló - lehetőség szerint olyan, akivel jól kijön.
Egyébként az edződnek kell, hogy legyen ötlete, másként hogyan edző? Ha neked nem sikerül, kérd meg őt, hogy csinálja meg.
Akkor mégse csinál meg mindent, mert az azért egy elég alap dolog, hogy a ló az előrehajtó segítségekre reagáljon, még akkor is, ha nem akarja, vagy bizonytalan.
Ez a becsalogatás pedig egy vicc. Van egy ellenkező lovad, amivel nem bírsz, ezért ráhagyod (jutalom 1), leszállsz (jutalom 2), kaját kínálsz fel neki (jutalom 3) és miután megdicsérted az ellenkezésért, elvárnád, hogy következő alkalommal nyereg alatt bemenjen?
A lovat kell jutalmazni, de csak akkor, ha engedelmeskedett. Azt végképp nem értem, hogy van melletted edző (?) aki nem tud olyan tanácsot adni, amivel be tudnád lovagolni, vezetni a lovadat az adott helyre.
Legközelebb csak akkor próbáld meg, ha elhatároztad, hogy márpedig a ló bemegy, nem csak "próbálkozol" vele, mert azzal a hozzáállással már azelőtt feladod, mielőtt elkezded.
Bocsánat, de hogy lehet valaki az edződ, aki nem is foglalkozik veled? És te ennek az embernek szoktál fizetni az edzésekért? Mert ha így csinálja, nagyon nem kéne.... Én biztos azonnali hatállyal váltanék a helyedben.
Szerintem egy edzőtől ALAP, hogy segít akkor is, ha épp nem vele van edzésed. Nálunk, ha a tanítvány (akár nem is az én tanítványom, hanem a tesómé) nem boldogul valamivel, akkor odamegyek, segítek. Ez a minimum. Még ismeretlennek is segítek, ha szüksége van rá, nem hogy tanítványnak!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!