Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a kedvenc lófajtátok?

Mi a kedvenc lófajtátok?

Figyelt kérdés
Mi a kedvenc fajtátok és miért?A magyar fajtákat vagy inkább a külföldieket részesítitek előnyben?

2013. szept. 27. 21:31
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
93%

Angol telivér,lipicai az intelligenciájuk és szépségük miatt.

Ügetők azért,mert jó fejek.

2013. szept. 27. 21:39
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
Az oldenburgi a kedvencem, mert fantasztikus sportló, jótermészetű, és gyönyörű, csak nagyon drága. A magyar fajták közül a kedvencem a furioso, hiszen körülbelül ugyanazt tudja, mint az oldenburgi, nyugodt, többcélú, nagydarab sportló, csak elérhetőbb áron lehet megszerezni. Furioson kezdtem tanulni a díjlovaglást, majd oldenburgin folytattam, mindkét lovat nagyon szerettem.
2013. szept. 27. 22:05
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem az ügetőket (az amerikaival van tapasztalatom csak), mert viszonylag könnyen kezelhetőek, nagyon okosak, és magukhoz képest is rettenetesen ügyesek, bármit készek megtanulni. Külföldi fajták közül még a tenessee walking lovak nyűgöznek le, illetve a tinker/gipsy wanner fajta, sajnos egyikkel sem sikerült még közelebbi kapcsolatba kerülnöm, és nem is biztos, hogy igazából szeretnék egyet, csak jó álmodozni valamiről.

Magyar fajták közül szinte bármelyikről tudnék pár jó szót szólni, köztük nincs olyan, hogy jó meg rossz ló.

2013. szept. 28. 00:49
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

1:Angol telivér: egyrészt mert nekem is olyan lovam van! :) és hihetetlen intelligens! Ha egyszer megtanul valamit azt sose felejti el! Gyönyörűek gyorsak .. soroljam még? :D

2: Paint horse: kiskorom óta nagy álmom volt ,hogy egyszer lesz egy tarka lovam! :) (és biztos hogy lesz! :D) nem tudom miért ,de nagyon szeretem őket! :)

2013. szept. 28. 09:29
 5/22 A kérdező kommentje:
Nekem egy paint lovam van megy egy magyar félvér
2013. szept. 28. 09:58
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a Fríz(van is egy):gyönyörű, elegáns, kitűnik, teret kíván, gyönyörű mozgású,tanulékony, ügyes és nagyon kedvesek.

Az andalúz(van egy):szép mozgású,szép, tanulékony, engedelmes,mindenkivel kijön :)

A magyar fajták közül a Shagya Arab(ebből is van egy):Gyönyörű mozgás, mindenre képes :)

Ők az én kis ménesem és egyben a kedvenceim is :)

2013. szept. 28. 12:59
 7/22 anonim ***** válasza:
91%
Én mindegyiket szeretem, de 10 éves létemre inkább a normál Kisbéri félvér magasságú lovakat lovagolom meg, nagyobbat nem.
2013. szept. 28. 15:02
 8/22 anonim ***** válasza:
100%

Arab telivér: Egyszer ültem egy gyönyörű arab lovon, azóta is a rabjává váltam. Szélsebesek, és káprázatos a küllemük.

Lipicai: Ők is nagyon szépek, és nagyon okosak, megbízhatók.:)

Amúgy az összes lófajtát imádom. :)

2013. szept. 28. 21:37
 9/22 anonim ***** válasza:
100%

Én a hidegvérű lovakat szeretem a legjobban, nyugodtak, hatalmasak, biztonságot sugároznak.Egyszer felültettek egy belgára (szerintem sodrott volt, de dominált benne a hidegvér).Majdnem spárgában ültem rajta, gyönyörűen néztem ki. :D

Legnagyobb szerelmem a clydesdale és a belga igás.

Melegvérűek közül a fríz, a marwari és a gypsy vanner.

A fríz az eleganciája, külleme miatt, a marwari természetesen a füle miatt, a vannert pedig szerintem nem kell taglalnom, talán a legmutatósabb lovak. :)

Magyar fajták nem fognak meg.

2013. okt. 6. 09:06
 10/22 anonim ***** válasza:

Fríz, pintó (paint horse) - én egy olyanra vágyok -, kisbéri, welsh póni, haflingi.

A frízt az esze és a szépsége miatt szeretem.

A pintót a színe miatt is, meg azért, mert egyszerű ló, és mindenki azt híreszteli, hogy az emberek csak a színük miatt szeretik őket.

A kisbérit azért, mert tök jó első lónak.

A welsh pónit, mert most a fajtája az egyik kedvencem :)

A haflingit meg azért, mert nagyok, nem olyan picikék, és amúgy is egy hafin tanultam vágtázni :)

Ennyi

2013. okt. 6. 10:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!