Nagyon kemény szájú lóhoz milyen zablát ajánlanátok? A csikózablára rá sem hederít. Kocsiló egyébként, akit most lovagolunk be. Természetesen a fogatos párja mellől nem akar lemaradni, és ha utol akarja érni, egyszerűen nem lehet megállítani.
Nem fejlesztettem ki semmit. :)
Csak nyitott szemmel járok. Tény, hogy van két tábor, még a magasiksolások között is, amelyik használ kikötőt amelyik nem, mindkettő működőképes. Én azért nem szeretem használni, mert becsapós. Ne azért adja le a fejét, mert nem tudja felemelni, hanem mert elengedett. Erre segítség a kikötő, de ha megy anélkül is, miért használnám? Így legalább látom, hogy mi is a helyzet igazából.
"Mutasd meg nekem a lovad,feladott háttal ,támaszkodva,meghajolva dolgozni,mindenféle lekötés nélkül."
"valahogy támaszkodásra kell bírni és feladatni a hátát,különben akármennyire is meglepődsz csak úgy magától egy ló sem fog neked lent menni.."
Már hogy ne menne le magától, minden elengedett ló lemegy. Vagy te lovaglás közben hogy lovagolod le a lovat kikötő nélkül? Sehogy, mert nincs, ami lenn tartsa a fejét? Na látod. Vagy próbáld meg kikötő nélkül futószárazni, mert a puding próbálja az evés.
A saját lovamról még nincsnek videók, hiszen még csak két hete van meg, de majd lesznek, szívesen megmutatom majd őket.
"Igen,mert a lovas csizmája is ottvan segítségként,de nem győzöm magam ismételni,ha senki nem ül a lovon,nem létezik a csizmasegítség,amire feligazodna a ló."
Most nem a feligazodásról, hanem az elenegeettségről, a hát feladásáról van szó tudtommal. Futószáron nincsen csizma, de ott a hang és az ostor, ami helyettesíti. Feligazítani is fel lehet, majd linkelek példát.
"MItől hajlana meg? A kikötő csak állítást adja meg,hevederen van csizma ,ami köré tudna hajolni vagy ,ami átléptetné? "
Attól hajlana meg, hogy minden jól képzett ló ha állítod, meghajlik, de ha körön megy, akkor meg főleg. A tiéd is meghajlik, máskülönben kiesne a körről.
Jól látszik a hajlítottság és hogy a belső hátsóval a súlypont alá lép: [link]
Nem pedig így: [link]
Ebben a videóban pedig az előre-lefelé mozgásra, a hajlítottságra, a feligazításra láthatsz jó példákat, kikötő nélkül: [link]
Ettől persze baromi messze állunk, de ne mondja senki, hogy nem lehetséges.
"Futószáron nincsen csizma, de ott a hang és az ostor, ami helyettesíti. Feligazítani is fel lehet, majd linkelek példát. "
Hang mióta helyettesíti azt,hogy fizikálisan hozzáér valami az oldalához? Max megindul rá,de nyomást nem érez amire ellépne vagy hajlana.kíváncsian várom a linket...
Itt sem magától van lent,ugyanúgy le van kötve.Azon túl itt is csak állítás van,nem tudom hol látsz te itt hajlítást. Egyáltalán tudsz a kettő között különbséget tenni? Itt hajlik és állítódik is: [link]
A videóban meg ugyanúgy fent van a lovak feje, a szürke még talán feligazodik ,de az is előtte tuti
volt futózva lekötve. a spanyol lovasiskolában is lekötve dolgoznak a lovak,mindenki leköti a lovat futószárazáshoz,ha dolgoztatni akarja,akkor ezek szerint mindenki rosszul tudja a szakmában,csak te csinálod jól. Olvasod ezt a sok szakirodalmat,az elméletet tudod,de amiket irkálsz az alapján a gyakorlati tapasztalatod nem túl nagy ne haragudj meg érte. Ezeket a lovakat sok évig idomítják mire eljuttatják ide ,és ezeket is lekötik eleinte rendesen..
"Vagy te lovaglás közben hogy lovagolod le a lovat kikötő nélkül?" Mondjuk úgy ,hogy kezed előre engeded , ,csizmával hozod hátulról és elkezd előre lefelé,egyenes nyakkal nyúlni a föld fele az orrával. De OTT A CSIZMA !!Futószáron nincs ,és nem helyettesíti hang vagy ostor,csak szerinted,de az más :)
"minden jól képzett ló ha állítod, meghajlik, de ha körön megy, akkor meg főleg"
Attól még hogy állítod nem fog meghajlani.
tessék,lekötés nélkül kb ennyi : http://www.youtube.com/watch?v=M85IaNCRtYo
Ez is jól lemegy magától mi : http://www.youtube.com/watch?v=PXknQbDZOd4
lekötve: http://www.youtube.com/watch?v=NJk_i6JbZoo
Nem mindig az andalúzokkal meg az ilyen agyon iskolázott lovakkal kell jönni,azok is úgy tanulták meg ,hogy előtte le voltak kötve. Ha egy átlagos lovat felteszel futószárra ,nem fog az lekötés nélkül magától lent maradni. Én is dolgoztam telivérrel,lekötés nélkül átejtett háttal rohangált körbe-körbe ,mint a barom, de lovaglásnál ellehetett engedtetni ..
Ha már felhoztad a magasiskolát:
1. A spanyol lovsaiksola csak egy a négy közül, amiből kettő használ kikötést, kettő meg nem. A nem azt jelenti, hogy NEM használ. Branderup szintén nem használ.
2. Nem jövök az agyonidomított spanyol lovakkal. Linkeltem Zitát, egyszerű vágtában, előre-lefelé nyújtja az orrát, azon neked mi agyoniskolázott van?
3. Ha szerinted a hang és pálcasegítség nem helyettesíti a csizmasegítséget, hogyan lehetséges a lóval futószáron, kézen ugyan olyan dolgokat bemutatni, mint nyereg alatt?
"Attól még hogy állítod nem fog meghajlani."
Nem?
http://www.youtube.com/watch?v=HAjfkTKHlio#t=22
Nos, én is dolgozok telivérrel. Ígérem, megpróbálom felvenni neked, ahogy pár perc után leadja a fejét, de akkor meg abba fogsz belekötni, hogy biztos lekötöttem előtte vagy nem is tudom. Aki nem akarja elhinni, amit lát, nem lehet kényszeríteni.
Linkeltem videót arról, hogyan lehet futószáron lefelé nyújtani, majd feligazítani a lovat, kikötő nélkül. Vagy szerinted lefotoshoppolták róla a kikötőt? Ha ki is kötötték volna előtte, miért dolgoznának vele anélkül, ha szerinted csak az a szakszerű és elfogadott? Hogy lúzerkedjenek?
" a szürke még talán feligazodik"
Ha neked az, hogy a ló a teljes testsúlyát a hátsó lábaira helyezi, neked "talán" feligazodás, akkor ehhez már nincs mit hozzá tennem.
1: lehet ,hogy akkor mindenki hülye csak te vagy az okos hallod.. Mindenki legyen az ugró,díjlovas,bárki kiköti futószáron a lovat,jössz te itt az ilyen meg olyan lovaiddal állandóan...Szerinted azok a lovak,amiket te dobálgatsz ,azok hogy tanulták meg ,ha soha nem voltak lekötve?! Egyből feldobták futószárra és automatikusan így kezdtek? Szerinted a kérdező lovával meglehetne csinálni a lekötés nélküli dolgot? Csak elhúzná,elrohanna a pitsába.. Most lehet mondani ,hogy hülyeség meg semmi értelme a lekötésnek futószáron,de akkor nyugodt vagyok,hogy nem csak én vagyok hülye hozzá,hanem akkor ezek szerint velem együtt mindenki,köztük híres ,eredményes lovasok is és lovasiskolák is.
2: a te állítólagos zita linked nem hoz be csak egy oldalt,amin van 6 ezer ló...
3: ne tudom honnan akasztottad te le a telivéred,de próbáld meg lekötés nélkül egy pályáról lehozott lóval,amit át kell lovagolni... De segítek,nem fog magától lemenni.... Te csak az agyonidomított lovakkal jössz igenis állandóan.. Egy kocsiló biztos fog neked feladott háttal rohangászni csak ha rábaxol egy kapicánt ..
Kiolvashatsz ezer könyvet,te csak papíron tudsz lovagolni,mondom amiket irkálsz sokszor semmi gyakorlati tapasztalat nincs mögötte.. Kiolvastad Philippe Karl könyvét is ,azt csak azokat a szövegeket nyomatod sokszor..
De igazából mondom,csak te értesz hozzá,és a lovasok 90%a hülyén csinálja és hozzáértés hiányában leköti a lovat..
Nem megpróbáltam a pályáról lejött telivéremmel, hanem meg is csináltam... ;)
Mert hogy a ló anélkül is le tudja tenni a fejét, hogy azt előzőleg lekötéssel "megtanították" volna neki, de lehet, hogy ezzel neked újat mondtam. :)
Nem fogom leleplezni magam a lovam nevével, ha nem gond. De nem is értem, miért fontos ez.
Nem két névvel írogatok, akkor már egyszerűbb lenne név nélkül, nemde? Tudod, nem csak én használom a számítógépet, két ablak maradt megnyitva és a rosszba írtam.
Amúgy meg mi történt, kifogytál az észérvekből? :)
Az neked nem elég észérv,hogy eddig csak TE vagy a dolog ellen? Mindenki így csinálja,csak neked nem tetszik eddig :)
Ja ,másik ablak maradt nyitva ,mi? érdekes,múltkor is arról írogattál... Jó duma,de nem is érdekel,magadról állítod ki a bizonyítványt... Nem leleplezés lenne,csak ha létezne a képzeletbeli lovad,akkor név alapján lehetne rákeresni,ha pályán is volt... Csak az nem igaz amikor köszönsz kb... Olvass még ki pár könyvet,írd le a tartalmukat szóról szóra ,a gyakorlati részét meg majd leírják továbbra is azok,akik foglalkoznak élőben is a dologgal,nem csak egész nap a gép előtt ülve állítják be magukat mindenféle szakértőnek ,nagy szavak dobálódzásával. Én befejeztem veled csá...
Ez neked észérv? :)
Én szívesen vitatkozok, cserélek eszmét bármiről, ami a lovakkal kapcsolatos, de ha nincsnek érvek, nincs értelme.
Úgy látom, itt megállt a tudomány, mert megcáfoltam mindent, amit írtál, kezdődik a személyeskedés.
Igen, csak nekem van más véleményem. És? Cáfold meg, ha tudod.
Mégis mit akarsz a lovam eredményeivel? Mi köze ennek a témához? Miért kellene neked bizonygatnom, hogy az én lovam? Ha be is linkelném, azt mondanád, hogy nem az enyém vagy hogy nem az vagyok, aki az útlevelében a betétlapon szerepel...
Egyébként itt van röviden:
Össz. futás: 12 (4-3-5)
Össz. nyeremény: 1 610 000 Ft
GHP: 71
És akkor ez most igazol bármit is? Vagy ha jól futott az a baj, ha nem jól futott az a baj?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!