Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Ti hogy oldanátok meg?

Ti hogy oldanátok meg?

Figyelt kérdés

Adott egy terepről visszatért ló, mely nyereghelyen kívül mindenütt visszaszáradt, ridegtartásban van tartva. Hogy lehet vissza szárítani, ha nincs se takaró, se pokróc?

Sétáltattam és szalmacsutakkal 1 órát vakartam, de még így is nyirkos volt.

2014. jan. 4. 15:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ettől függetlenül takaró tényleg felesleges rá, át kell törölni szalmával, aztán elengedni, majd hempereg, és annyi. Ha nincs lenyírva, van elég bundája, mostanában elég jó idő is van, nem kell rá télikabát még pluszba. Semmi baja nem lesz.
2014. jan. 5. 01:15
 12/15 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam. Amúgy egy polártakaró vagy katonai lópokróc beszerzésén gondolkodom, csak most épp nincs rá keret, meg igazából a gazdája dolga lenne beszerezni egyet. Karámban letakarni pont a hempergés miatt nem akarom. Szerencsére jól fel van öltözve, szóval akkor elég alaposan átdörgölni szalmával.
2014. jan. 5. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
Nehogy már egy ridegben tartott lovat, ami kinn van éjjel-nappal, télen-nyáron, esőben, fagyban, be kelljen takarni, mert nyereghelyen nyirkos, különben megfázik... szerintem ez túlzás.
2014. jan. 5. 15:42
 14/15 anonim ***** válasza:

nem télikabát kell, hanem polár takaró, főleg szélben. 10-15 percre. szerintem meg nem túlzás, nyilván a ridegben tartott ló magától is megizzadhat rohangálás közben, és akkor nincs, aki letakarja, de ha már van egy saját lovad, akiért felelős vagy, akkor nem hiszem, hogy olyan nagy feladat egy 5000 ft-os polár takaróval, vagy egy 1000 ft-os lópokróccal letakarni lovaglás után 10 percre, amíg amúgy is ott szüttyög az ember, elpakolja a nyerget, stb.

lehet, hogy szerinted túlzás de én alig ismerek olyat, aki a ridegben tartott lovát télen lovaglás után ne takarná le...

ez valettának szólt, nem a kérdezőnek. ha nem a tiéd a ló és nincs neki takarója, akkor gondolom a gazdája se szokta takargatni.

2014. jan. 5. 15:55
 15/15 anonim ***** válasza:
Ridegben tartott lovat, ha nem izzadt, csak nyereghelyen (!), baromira felesleges letakarni. Áttörlöd szalmával, elengeded hempereg egyet, és már meg is oldotta a kérdést. Ha csatakvizes az egész ló, akkor meg nem takargatni kell, hanem léptetni még, mert valószínűleg a légzése se állt vissza alapra, sem a szívverése, és így tovább. Amíg lép, ha nincs nyírva, nem kell takarni, főleg most, hogy nincs hideg, +10 fok van átlag: ez a lónak az ideális hőmérséklet!
2014. jan. 5. 22:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!