Hogy oldanátok meg az akvárium-problémát költözésnél?
Olyan nincs hogy nem tudtok,, max nem akartok( azt leszámítva ha nagyon messze mentek-oda meg nem vinnének mondjuk)
Esetleg azt tudom mondani, hogy egy vödörnyi vizet visztek, amibe az aki beallasa alatt (1het) laknak a halak. És utána hozzaszoknak a teljesen új környezetnek.
mekkora az akvárium?
mert ha nem annyira nagy akkor mondjuk ilyen óriás flakonba töltötök annyi vízet amennyit tudtok
ha meg nincs sok óriás üvegetek akkor csak kb 20%-át a víznek tartjátok meg míg az új lakásban be nem áll a víz
A nagykerek akik szállítanak úgy csinálják, hogy beraknak zacskókba halakat, a zacskókat pedig nagy karton dobozba teszik, aminek a belseje ki van bélelve hungarocellel. Így dobozzal viszik kocsival több órán át, aztán beviszik a boltba, lerakják a földre, a boltos meg kiszedi a zacskókat és bedobálja akváriumba. A nagykeres utána elviszi az üres dobozt. A boltosnál meg még fél órát ott állnak az akváriumokban a zacskók, aztán beengedi a halakat az akváriumokba és kész.
De egy ismerős mesélte, hogy kis akváriumot, 50-60 liter körülit vittek úgy, hogy leszívták a víz nagy részét, csak egy keveset hagytak benne halakkal együtt. A csaj beült a kocsiba ölébe az akváriummal, s amikor a srác fékezett, mindig majdnem a csaj nyakába ömlött egy kis víz. Állítólag elég para volt, de végülis így megoldották a szállítást a halak kiszedése nélkül.
Mondjuk én biztos nem így szállítottam volna. Ha nekem kéne költözni, valszeg zárható tetejű vödrökbe raknám a halakat, növényeket. A talajt egy másik vödörbe. És hát így vinnék sok vödröt.
A hordó is tökéletes, csak egy 30 literes hordót tele vízzel már nehéz megemelni, mert elég rossz a fogása, de ha vannak hozzá erős legények, ők elbírják.
nálunk olyan aksi van, ami szekrénnyel egybe van.
Ilyesmi típusú: [link]
Úgyhogy nem is nagyon tudom elképzelni másképp, szerintem ezt csak teljesen üresen lehet szállítani..
Elmondom én hogy csináltam. Bár az csak 54l-es volt, de a technika szerintem alkalmazható csak nektek egy picit többet kell gyúrni előtte!:)
Először is elkezdtem a halakat kiszedni, amit egy szűk fél óra után meguntam, mert teljesen behúzódtak a növények közé, ott pedig nem akartam hálóval matatni, mert igen sűrű volt! Szóval leengedtem a vizet, épp hogy az alján hagytam annyit, hogy a szállítás alatt meglegyenek! Utána egy megfelelő méretű, és teherbírású bútorlapra csúsztattuk az akit, hogy a lap két végénél megfogva tudjuk mozgatni (az akit ugye szétszedés nélkül képtelenség lett volna, mert szarrá törik a feszültség miatt). Bútorlapostól autó csomagtartó, kocsikázás, megérkezés, hasonló technikával a helyére cipelés, majd a leengedett, és átcipelt víz visszatöltés + a már ott várakozó kezelt vízzel feltöltés! Ennyi volt az egész. Senkinek nem esett semmi baja és szinte még egy kavics sem mozdult el! Mindenki boldog volt! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!