1200 literes aksi szűrését ti hogy oldanátok meg?
Fúrass legalább 3 lukat a hátuljára úgy 3-5cm-re a tetejétől tehát a vízszint magasságába.
Egyet középre, kettőt kétoldalra. És kéne ilyen nagy vastag csövet venni, aquadepóban árulnak olyat, amit rá is tudsz tekerni, mert van a végén menet és anya. Ez egy ilyen fekete hajlékony lefolyócső, de nem tudom mi a szakszerű neve. kb 4cm átmérőjű lyukat kell fúrni hozzá.
Így a csöveken lemegy a víz, alulra meg valahogy egy zsák szűrőanyagra engedd a vizet, azon follyon át.
Utána kell alulra vagy 2 pumpa ami visszanyomja a megszűrt vizet a fölső akváriumba.
Na ilyet árulnak, de fekete hajlékony csővel együtt lehet kérni, hát megmondod nekik milyen hosszú cső kell, levágják: [link]
De ehhez nem 32mm lyukat kell fúrni, nagyobbat, tehát előbb kell megvenni 3 ilyen a vackot, lemérni a pontos átmérőt aztán lehet fúratni.
Majd valami erős felnyomópumpa kéne alulra, de vannak vízpumpák olcsóbban is az aquariumplus webáruházban, most csak mutatom:
Ezt a túlfolyó plexidobozt csak úgy tudod használni, ha mindennap leellenőrzöd, hogy még folyik e lefelé a víz rendesen. Ha sok levegő kerül bele és már csak alig folyik le, akkor meg kell szívni a kis csövet a tetején, kiszívni a levegőt. Ilyenkor valószínűleg egy kis vizet is nyelsz vele. Aztán egy csomót kell kötni a kis cső végére és betenni a végét a vízbe.
De sajnos pár nap múlva újra levegős lesz és megint meg kell szívnod. Ezzel így elég sűrűn szórakozhatsz.
Ha pedig eleged lesz belőle és nem foglalkozol vele egy hétig, akkor leáll a lefolyás. Alulról a pumpád még nyomja fel a vizet, így felül kifolyik majd 150 liter víz a padlóra. Tehát ez nem egy biztonságos dolog, hiába drága, attól még szar. Mindennap meg kell nézed, hogy mennyi levegő van benne. Ez az egyik dolog, a másik meg az, hogy 1 kis lefolyód lesz, hát az elég kevés szerintem.
Nem javaslom, de persze tudom, hogy másképpen nem tudod levezetni a vizet. Fúrással tudnád csak.
Illetve van egy olyan ötletem még, hogy az akváriumba beraksz egy kisebb akváriumot, és azt a kicsit fúratod ki, abba raksz szűrőanyagot, az biztonságos belső szűrő lenne. Illetve ugyanaz, ha a hátuljából, vagy az oldalából leválasztasz egy kis részt. Csak ha benne van egy különálló akvi, az talán annyiból jobb, hogy kivehető, mobilizálható, átalakítható.
én ilyenre gondoltam : [link]
ez is ilyen megbízhatatlan? mert akkor semmiképp sem fogom ezt alkalmazni
akkor egy ilyen megoldás teljesen biztos lenne? [link]
ja és még valami....mi a leghatékonyabb módja a védekezésnek, hogyha meghibásodik a rendszer? Ha leáll a pumpa valamiért, vagy a folyós megszűnik, esetleg áramszünet miatt.
Az első link nem jelenik meg, azt nem látom.
A másodiknál úgy látom ki van fúrva az akvárium felül, és pvc csövek mennek le hátul. Ez jó, de hangos lehet, ahogy zúdul le a víz függőlegesen. A sima pvc csőnél azért jobb a hajlékony bordázott cső, mert az halkabb. A víz a bordákon át vezetve nem zubog, csak halkan folydogál végig a cső falához tapadva hullámosan. A bordák megtörik a gyors lefolyást és a puhább gumis felülete jobban elnyeli a hangot. Ellenben a PVC cső egyenes kemény felülete inkább felerősíti a víz csobogását, mint egy duda. Vagy mihez hasonlítsam, hát talán olyasmi, mint amikor lehúzod a WC-t.
Ha leáll a pumpa áramszünetnél, akkor jó ha van kéznél egy 2 ezer Ft-os elemes levegőztető. 6 órát lazán kibír egy elemmel és az akvárium ill a szűrőanyagok nem döglenek ki ha megy bele a levegő. Csőelosztóra kötve, két csővel az alsó tartályba, ill a felsőbe is lehet nyomatni a levegőt egyszerre. Én azzal tartottam életben a tengeri akváriumokat áramszünetkor.
Sűrűn előforduló áramszünet esetén be lehet iktatni egy szünetmentes tápot is akár, de az drágább szerkezet.
ezt akartam írni, bocs.
szűrőanyagok -> szűrőbaktériumok
kb másfél centit fog max ingadozni a víz, többet nem szabadna neki. Hát ha van elég sok lyuk lefolyónak.
Mert ugye akkor tellik csak meg a felső akvi ha nem tud lefolyni valamiért, de azért úgy kell megcsinálni, hogy le tudjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!