Ti hogyan oldanátok meg? Többi lennt!
veszel egy hímet, két-három nőstényt, majd ha a hímed elkezdi építeni a habfészket, akkor a csajszi kipukizza az ikrákat (ekkor kell kihalászni a nőstényt/eket, mert ilyenkor kábult állapotban vannak), a hím összegyűjti és megtermékenyíti. a hím őrzi majd a kishalakat, a nőstényt nem szabad visszatenni, tehát két akváriumra van szükséged.
remélem tudtam valamennyit segíteni :)
Először is,minden meg van az akihoz? szűrés,fűtés,vízparaméterek rendben?
Bettának 27fok az ideális.
Ivarérett hímek kezdenek el habfészket építeni.
Egy hím mellé minimum két nőstény kell ekkora akiba!
A nőstény ha készen áll a párzásra függőlegesen be fog csíkozódni! Vízszintes csíkok a testén a stressz jele!
Amit előzőleg írtak hogy "kipukizza" az baromság!
A hím préseli ki a nőstény testéből az ikrákat,miután ez megtörtént, a hím összeszedi és a habfészekbe köpködi őket.A nőstény pár másodpercig aléltan süllyed,majd miután észhez tér ő is segít a hímnek az ikragyűjtésben.
Ezután ismét egy kis "násztánc" és a folyamat megismétlődik!
Ez lehet rövid, de lehet hosszú időtartamú is!
Párzás végeztével a hím nem fogja megtűrni maga mellett a nőstényt,el fogja üldözni a habfészektől.
Innentől fogva a hím vigyázza az ikrákat! célszerű a nőstényeket ki venni mellőle!
Az ikrák 24-30 óra alatt kikelnek. 3-ik nap után a hímet is ki kell venni, mert megeheti a kicsiket.
A kicsiknek 2-3 napig nem kell semmit enni adni,utána élő sórákkal,főtt tojássárgájával lehet etetni őket!
szaporítást célszerű kisebb akiban végezni ne az 54literes legyen a szaporítómedence.
Kisebben ha elkészült a habfészek,egy kis üvegben belógatod a hímhez a nőstényt,ha van csíkozódás és a hím is érdeklődést mutat akkor ki engedheted hozzá a nőstényt! utána meg a fent leírtak! :)
Nagyon szépen köszönöm a választ! Sok hasznos dolgot írtál!
Igen minden megvan az 54 litereshez!
De azért lehetnek együtt az 54 literesbe mert én arra gondoltam hogy együtt lesznek és először a nőstényt teszem egy box-ba majd a hímet és mikor kikelte a kicsik akkor őket is egy másikba és visszamennek a szülők a kicsiket meg a box-ba felnevelem etetem így nem kell egy másik akvárium! Erről mi a véleményed?
Végül is ha le tudod választani a kicsiket akkor megoldható, de én akkor is amondó vagyok,hogy egy 15 literes akiba kellene a kicsiket tenni.
Ott kellene megcsinálni az ívatást is.
Nem zavarná őket semmi :)
De amit te írtál kivitelezhető, de ahogy nőnek, kicsi lesz nekik a hely :)
Arra figyelj majd hogy kb 4-6 hetes korukban fejlődik ki nekik a labirint kopoltyú,hajlamosak lesznek a megfázásra ha nem megfelelő a külső hőmérséklet! nagyon érzékenyek ilyenkor!
Sajnos biztos hogy lesz aki nem fogja megélni a felnőtt kort :( De ha mindent jól csinálsz akkor is lesz sok szép bettád!
Látni fogod melyik lesz hím és melyik nőstény, a hímeket külön kell majd tenned,a nőstények maradhatnak együtt.
A hímeket is úgy hogy ne egy medencébe mert akkor sok lesz a balhé! És állatkínzásnak is számít!
De ezen majd akkor kell elgondolkozni, ha már sok száp betta hímed lesz! :)
Sok sikert! remélem minden ok lesz!!! :)
Privátban írj ha van még valami!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!