Mi értelme ennek a kegyetlenségnek? Videó
Én nem látok morális különbséget a közt, hogy gyorsan "betörik" avagy lassan-lassan beszoktatják a lovat. Rabszolga lesz belőle így is, úgy is. 10-15-20 évre. Ehhez képest azon moralizálni, hogy két hét vagy két hónap alatt állítják be nála a dominanciaviszonyokat szerintem finoman szólva is értelmetlen szócséplés.
Szereted a lovat? Engedd szabadon! Azt persze nem, mi? Mert arra van igényed, hogy kiszolgáljon, de a kiképzés látványától fintorogsz... pfejj, micsoda álszentség!
Rabszolgaság,havasat hordanak vele a romák,stb.
De egy lovaglás a lónak is jó.Mondom ezt úgy hogy nálunk a lovak semmit nem csinálnak,a pónik kisgyerekeket visznek a hátukon,lovasterápia címen.De ebből én most kiszálltam mert itt már elkanyarodtunk a kérdéstől.
Én kérlek felkent lovastúravezető vagyok. Te mi vagy? Egy pisis kiscsaj, gondolom, akinek agyára mentek a pony clubos regények.
Légy erős: a ló nem társállat, nem szereti, ha lovagolják, és különösen nem szereti, ha kikötik, bezárják. Persze hozzá lehet szoktatni... de lássuk be, hogy ezek antropomorf igények. A lovat *használjuk*, mint egy végtagot, ennyi. Ez neki semmilyen örömet nem jelent. Legfeljebb ha más igényeivel összekapcsolod. Mondjuk a napszámra 3x3-as boxba bezárt versenylónak csakugyan öröme fog telni benne, ha néha-néha kiszabadulhat onnan és futhat egy-két kört a pályán. De ez alapján kijelenteni, hogy a ló szeret futni a pályán, khm, finoman szólva is csúsztatás. Nem, a ló nem a pályán szeret futni, hanem utál az istállóban egyedül unatkozni. Ez két dolog, ha volna eszed, mint ahogy nincsen, meg tudnád őket különböztetni. :-p
Csak tudnám, honnan van bennetek ekkora önérzet, hogy bátran lehülyéztek bárkit, aki letette a szakvizsgát, ami nektek meg sincs, és csak mantrázzátok a hülyeséget tovább.
Az ilyen alakok miatt van a magyar lovaskultúra a béka segge alatt... de szerencsére a ti napjaitok meg vannak számlálva, Pártunk és Kormányunk nem kér többet az önjelölt megmondóemberekből és a zugtenyésztett lovaikból, jövőre mentek szépen a glugy-glugyba, muhahahaha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!