Rajtengedélyin?
Sziasztok! :) most szeretném letenni majd a vizsgát, díjugratásból. ha esetleg leesnék a pálya közben, akkor megbuktam a vizsgán?
nektek nehéz volt? én úgy hallottam meg kell tanulni egy könyvet. nehéz megtanulni? nehezek a kérdések. előre is köszönöm a válaszokat! :)
igen, ha leesel akkor az olyan mintha kizárnának versenyen.
amugy meg sajnos már mindenkit átengednek, tök dedó kérdések vannak és gyakorlati részen a lényeg h fennmaradj sajnos...
Ha a ló többször megtagadja az ugrást, vagy folyamatosan ellenszegül, az versenyen is kizárás - itt is, akárcsak az esés.
A könyv meg egy estimese kategória, a végén ott van pár gyakorló kérdés, azok se az év kihívásának számítanak, nem kell tőle félni, talán a leghúzósabb az anatómia, mert látatlanban azt talán nehezebb visszaadni, de ha láttál már lovat, akkor azért még az is vígan megoldható. Alap szinten tárgyal csak nagyobb egységeket, takarmányozás, tartás, segítségek, felszerelés, lóápolás...
Talán 80 cm-re vagy 90-re van kiírva a REV, semmi durva. Az esés versenyen is kizárást jelent, akárcsak az, ha a ló többször megtagadja az ugrást (befékez vagy kerül), a folyamatos ellenszegülést nem büntetik olyan szigorúan, mint díjlovaglásban.
Az, hogy milyen nehéz, azonban elsősorban nem a magasságon múlik, ezt tudni kell, de jófej pályaépítő nem a létező legbonyolultabb pályát teszi le a lovasok elé, és persze normális helyen az előtte lévő felkésüzlő tábor (ha van) sem arról szól, hogy a vizsga napjára kiherélik a lovasokat, hanem, hogy még jobban összeszedik a tudásukat, és ráhangolódnak mindenre.
A könyv meg abszolút semmiség, teljesen alap témaköröket érint, teljesen alap szinten. A takarmányozást, és a betegségeket, egészség részt sok helyen mélyebben érintik az elméleti vizsgán, de ez már eltérő lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!