Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Megengedjem, hogy más is...

Megengedjem, hogy más is üljön az én lovamon?

Figyelt kérdés
1 éve lovagolok egy lovon, akit most meg is kaptam. Nagyon jól megvagyunk, semmi gond nincs vele. Viszont úgy egyeztünk meg az edzővel, hogy mások is ülhetnek rajta. Tegnap lesántult, amikor éppen nem én ültem rajta. Tudom, hogy akár nálam is lesántulhatna, de mégis bánt. Szerintetek megengedjem, hogy üljenek rajta, vagy inkább csak én dolgozzak vele?? Előre is köszönöm :)

2013. jún. 15. 16:22
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Utolsó - én ismerek olyan helyet, és sajna olyan tartót is, akinél a ló már annak is örülne, ha heti egyszer kijönne hozzá a gazdája... Azért írtam, hogy ha heti 6 napot áll a bokszban, az igenis gond... Mert sajna van ilyen, ami inkább a gazdája felelőssége lenne mondjuk.
2013. aug. 1. 18:31
 22/25 anonim ***** válasza:

de akkorse álljon a bokszban a ló! milyen nevetséges zuglovarda az ahol istállóba vannak zárva? minden normális helyen (de mellesleg egy színvonaltalan zugloviban is...) reggel kiviszik legelőre, karámba este meg vissza bokszba. na erre mondj valami értelmes indokot.

mit gondolsz, az olyan szar lóélet ha kint áll eszik egész nap és a kutya nem néz felé? nem szoktam emiatt depresszióba esni...

2013. aug. 1. 18:50
 23/25 anonim ***** válasza:

Tudnék mondani többet is így hirtelenjében, amelyikre hirtelenjében gondoltam, az pl. a Debreceni Egyetem lovardája, a Kartács utcai, ott konkrétan nincs legelő, úgyhogy oda aztán biztosan nem viszed ki a lovat, és össz-vissz egy karám van, szóval a ló nem lehet ott 24 órában, mert akkor kiszorítja a többit... Bár ez nem a lovarda hibája, természetvédelmi övezetben vannak a Nagyerdőben, nincs engedély területet csinálni legelőnek. Hasonló (ugyanilyen) rendszerrel működik egy lovarda Pest megyében is valamerre, most hirtelen nem ugrik be a neve, de az se egy magán jellegű zuglovarda épp.

Azt egy szóval se mondtam, hogy az az ideális, ha a ló 24 órában áll a bokszában, az ideális a legelőn való tartás 24 órában, vagy legelő, este boksz, ha ez se, akkor karám vagy futóistálló. Valahol a sor végén kullog a boksz, legalul az állásos tartás.

2013. aug. 1. 19:22
 24/25 anonim ***** válasza:
ez elenyésző mennyiség. egyszerű a dolog, nem kell ilyen helyen lovat tartani el lehet vinni más loviba is.
2013. aug. 1. 20:40
 25/25 A kérdező kommentje:
A lovam nem boxban van, hanem legelőn, szóval jól kimozogja magát :) de már úgyis elrendeződött. megbeszéltem az edzőmmel hogy csak akkor ülnek rá, ha én nem tudok menni, legalább egyszer egy héten :) és akkor is csak kevesen, és olyanok, akik nem ártanak neki :)
2013. aug. 3. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!