Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Megengedjem, hogy más is...

Megengedjem, hogy más is üljön az én lovamon?

Figyelt kérdés
1 éve lovagolok egy lovon, akit most meg is kaptam. Nagyon jól megvagyunk, semmi gond nincs vele. Viszont úgy egyeztünk meg az edzővel, hogy mások is ülhetnek rajta. Tegnap lesántult, amikor éppen nem én ültem rajta. Tudom, hogy akár nálam is lesántulhatna, de mégis bánt. Szerintetek megengedjem, hogy üljenek rajta, vagy inkább csak én dolgozzak vele?? Előre is köszönöm :)

2013. jún. 15. 16:22
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

"Hát az én lovamon kezdő kisgyerekek lovagoltak, mert kb az egyetlen normális ló volt abban a lovardában."

Na ez az, amit nagyon elvetek. Ha az ember oda hoz egy jól belovagolt lovat, egyből befognák oktatólónak, mert lusták/ képtelenek a saját lovaikat normálisan belovagolni, időszakonként korrigálni. Aztán meg les a bértartó, hogy a lova másként közlekedik, felvesz rossz szokásokat.

Én max közeli ismerőst engednék rá, amelyik lovi meg potenciális oktatólóként tekint az enyémre, már viszem is el onnan.

2013. jún. 16. 11:20
 12/25 anonim ***** válasza:

Én tuti, hogy balhét csapnék, ha valaki alatt lesántulna a lovam, és nem lenne rá hajlamos, mert amúgy az.

De a lovardában például van egy lány, akinek a lovát én lovagolom, mikor ő elmegy, vagy ha épp megkérem, hogy had üljek rá egyszer. Szóval ez szerintem csak olyan emberrel működik, akiben megbízol, a lovas tudásában is, és tudod, hogy azt csinálja, amit te mondasz.

2013. jún. 16. 13:08
 13/25 anonim ***** válasza:
Az én lovam igaz itthon van.. de nem ül rá akárki.. néha a barátnőm szokott..pacikázni vele.. (lépés ügetés futószáron vagy karámban..)amúgy mást nem nagyon engedek rá.. (volt) barátom volt az egyetlen akire rá mertem bízni.. de neki is saját lova van meg kiskora óta lovagol szóval .. a helyedben én nem igazán hagynám.. fizetnek érte valamit? vagy le van vonva a bértartásból??
2013. jún. 16. 20:30
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem fizetnek érte és nem is vonják le a bértartásból.. Ez az ami engem is zavar kicsit.. Szóval fizetem a bértartást nekik, és ők még lovagoltatnak is (pénzért persze!) az én lovamon.. :S
2013. jún. 16. 21:50
 15/25 anonim ***** válasza:
Vonjanak le a bértartásból, vagy járjon hozzá neked cserébe ingyen oktatás, de másképp ez nem jó biznisz akkor viszont.
2013. jún. 16. 22:34
 16/25 anonim ***** válasza:

Ez így szimpla lehúzás. Ha ebbe belemész gondolj bele, hogy nyúzni fogják a lovadat, a felszerelésedet. Ha elszakad valami nehezen fogod kinyomozni, hogy ki lehetett a tettes, mert ilyenkor mindenki lapul. Meg aztán oktató ide vagy oda, azért mindenki másképp lovagol és ezt bizony a lovadon meg fog érződni.

Ha beleegyezel akkor ezt tudomásul kell venned, hogy mindig szólnod kell mikor mész lovagolni, mások is babusgatni fogják. Meg ezt le is kell papírozni, ha valami kára esik térítse meg a lovarda és engedjenek a bértartásból.

Ha ők ezt nem akarják, akkor meg vidd máshova, ahol nem akarnak így lehúzni vagy fizetsz teljes tartást, de senki nem nyúlhat a lóhoz rajtad és az edzőn kívül + 1-2 olyan lovas, akinek 1000%-ban megbízol a tudásában és nem barmolja szét a lovad.

2013. jún. 16. 22:54
 17/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek :) én is erre gondoltam, hogy megbeszélem, hogy csak akkor üljön rá valaki (akiben megbízom) vagy futószárazzon vele valaki, amikor én nem tudok menni.. :)
2013. jún. 17. 11:38
 18/25 anonim ***** válasza:

én a helyedben csak ismerőst engednék felülni de azt is csak a felügyeleted alatt. te lovad nehogymár másnak tegyél szívességet, hogy lovagolhatja.

én elég önző vagyok ha a lovamról van szó, úgyhogy soha nem engednék ilyet.

AMúgy meg ne csináljunk úgy, mintha a ló valami elvadult, lebetegedett akármi lenne ha hetente nem mozog 6 napot...

Pont semmi baja nem lesz, ha hetente csak 4x tudsz kimenni hozzá lovagolni..

2013. aug. 1. 15:57
 19/25 anonim ***** válasza:
Utolsó: de, a lónak lesz baja, ha hetente 6 napot nem mozog, és egyébként tegyük fel, bokszban áll. A ló testméretéhez viszonyítva a legnagyobb mozgásigényű állatok közé tartozik, és ez abszolút nem véletlen. Ha heti egyszer mozog, akkor ott idő kérdése, hogy gond legyen, vagy a mozgás, vagy a takarmányozás oldal felől. Ha legelőn van tartva, az másik dolog lehet.
2013. aug. 1. 16:30
 20/25 anonim ***** válasza:

félreértetted. nem azt mondom hogy ha heti 6 napot áll hanem azt ha nem mozog minimum 6ot.

egyébként meg ÁLLATKÍNZÁS egész nap bokszban tartani, nem is ismerek olyan helyet ahol a bokszfogságon kívüli egészségesek ne lennének nappal legelőn vagy karámban. első körben tisztázni kéne azokat a fogalmakat, mint ridegtartás, félrideg, bokszos, legelőn tartás, nappali legelő éjjel boksz ami bizony nem felel meg a félridegnek. emberek, a lónak nappal karámban a helye vagy legelőn a többivel :O olyan nincs hogy heti 6 napot álljon bokszban...

2013. aug. 1. 18:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!