Kantár nélkül szeretnék lovagolni a lovamon. Hogy kezdjek neki? Mennyi idő alatt lehet odáig eljutni?
Kötőfékkel, vagy nyakmadzaggal?
Mert kötőfékkel igazából nem nagy változás, ha csak az alapdolgokat nézzük.
Ha így állsz hozzá ink sehogy..
Amúgy veszel egy kötőféket meg vezetőszárat rárakod a lóra felülsz rá a karmába és ugyanúgy segítséget adsz neki (amúgyse a zablát használjuk).
rakj rá először kantárt is és kötőféket is. a segítségadás mindig úgy történjen, hogy először adod a kötőőfékba kapcsolt vezetőszárral, majd a kantárszárral. kicsit macerás, kb úgy kell fognod, mint a nagykantár szárait. meg fogja szokni, hogy az újfajta hatás után jön a régifajta, így egyre hamarabb fog reagálni. ha már megérti és meg is csinálja a feladatot kötőfékre, akkor elhagyhatod a kantárt
ezután próbáld visszafogni a kötőféken keresztül adagolt segítségeket, és eleinte lovagolj szinte eltúlzott testsúly és csizmasegítségekkel. ha utóbbikra nem reagál, mindig lépj vissza egy lépést. a cél az lenne, hogy minimalizáld a köfőféken keresztüli segítségeket, majd ezután a testsúly és csizmasegítség is legyen egyre kisebb, láthatatlanabb
Hát, nem tudom, én nem bonyolítanám h kantár plusz kötőfék.
Simán lehet csak kötőfékkel kezdeni, akkor is érteni fogja.
Nem kell túlbonyolítani a dolgokat, fogod magad, és felülsz kötőfékkel, a vezetőszárat meg körbevezeted a nyakán és úgy csatolod be a kötőfék karikájába.
Mi is így kezdtük, egy laza nap felültem rá így, aztán rájöttünk, hogy ez mennyire bejön nekünk, akkor kezdtem utánaolvasni a dolgoknak, elkezdeni földről dolgozni vele, később vettem mindenféle csomózott cuccot, azóta egyre komolyabban és eredményesebben űzzük, bár sosem voltam ellene a zablás lovaglásnak sem, sőt, a mai napig űzöm, ez inkább ilyen hobbi nekünk, kötőfékkel és kötéllel egyaránt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!