Szerintetek lehet úgy lovagolni, hogy az utolsó gerinccsigolyám nincs megcsontosodva?
ha az ortopédus azt mondta, akkor biztosan lehet! Hiszen ő ért hozzá! :)Nekem gerincferdülésem volt, és arra is nagyon jó. Ha rázkódnának a csigolyák, akkor az egészséges gerincnek sem tenne jót, nem? Különben is a lovaglás harmonikus mozgás, és járás vagy futás közben is rázkódna annyit a gerinced.
Úgyhogy szerintem lovagolj csak nyugodtan! :)
Nem feltétlen tudja az ortopédus. Kérdezz meg egy másikat is. Lehet, hogy ő foglalkozik ezzel, a másik két orvos nem, viszont lehet, hogy rossz ortopédusnak, láttunk már olyat.
Menj el több ortopéd orvoshoz is, és úgy dönts, nehogy komoly baj legyen.
Tényleg inkább egy lovasterapeutát kérdezz meg!:) Attól, hogy valaki orvos, tényleg nem biztos hogy tudja, hogy úgy belemenőleg milyen is a lovaglás... Egyébként nem tudom, hogy rázkódik-e... Mármint pl tanügetésben biztos "rázkódik", de nem hiszem, hogy könnyűügetésben annyira rossz lenne, hiszen ha belegondolsz, olyan, mintha egy székre ülnél le, meg állnál fel... De ha mástnem, lépni tudsz, nem hiszem, hogy az annyira rossz lehetne, de tényleg inkább kérdezz meg egy lovasterapeutát...
Egyébként ez a nincs megcsontosodva dolog ez rendellenesség? Vagy senkinek nincs ebben a korban? Bocs, de ezen a téren nagyon nem vagyok tájékozott:$
Egyébként ha később rendben lesz, és lovagolni szeretnél, attól addig, amíg rendben lesz a gerinced, járhatsz lovak közé, ápolhatod őket, sőt, ha nem lesz jó a hátad később sem, attól még lehetsz te is lovasterapeuta, elméletben tudhatod, hogy mit kell csinálni, és azért a terápiás lovak elég higgadtak, nem kellenek drasztikus dolgok hozzájuk:)
Köszönöm a válaszokat. Nagyon aranyosak vagytok! :-)
Amúgy ez egy születési probléma, azt mondták minden 6. embernek van. :/ De most egy kicsit megnyugodtam, hogy nem kell most rögtön abbahagynom a lovaglást. Még egyszer köszönöm! <3
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!