Ti feladnátok a lovaglást azért mert egyszer leestetek egy bizonyos lóról? Mit gondoltok azokról akik ez miatt abba hagyják?
És itt nem azokra gondolok akik járnak 2 hónapot, leesnek és kész, kifújt.
Hanem azokra akik tényleg huzamosabb ideig, komolyan és rendszeresen lovagolnak, edzenek (pl.:5-6 évig) és egyszer csak egy "kis" esés után feladják, többet nem ülnek lóra. Persze mindenféle komolyabb fizikai sérülés nélkül megússzák.
Nem tudom elképzelni mi játszódhat ilyenkor le bennük...Én képtelen volnék egy esés miatt lemondani a lovaglásról, ez teljesen irracionális számomra, hiszen magammal szemben vallanék kudarcot, és a lovat is cserben hagynám. Ha leesek már csak azért is vissza ülök h bebizonyítsam, első sorban magamnak, másodsorban a lónak h igen én nem olyan vagyok aki egykönnyen megfutamodik. Ilyenkor még csak meg sem fordul a fejemben h ez miatt feladjam, még akkor sem ha ne adj isten komolyabb sérülést szenvedek. Az esés a lovagláshoz tartozik, mindig benne van a pakliban, aki lóra ül a vállalja a kockázatot h bármikor megsérülhet, akármilyen nyugodt lovon ül.
Érdekel ti mit gondoltok erről. Történt itt esetleg valakivel ilyen vagy ehhez hasonló? Tudnátok róla mesélni? Meg akarom érteni mi az ami motiválja ilyenkor a lovast h abba kell hagynia a lovaglást. Vélemények,tapasztalatok, minden jöhet, mindenre kíváncsi vagyok. Vita nélkül! Értelmes válaszokkal!
azért nem mindegy, hogy hogy és milyen körülmények között esik le valaki, bár azt kétlem, hogy 5-6 év komoly edzés alatt nem esik le...
én először 12 évesen estem, több évnyi lovaglás után. egyedül voltam, nagyon beparáztam, bőgtem és megfogadtam, hogy na ennyi volt, többet én nem ülök lóra. aztán 3 óra múlva már egy másik lovon ültem. :)
Igazából nem nagyon ismerek ilyen embert, nálunk alapszabály, hogy ha valaki leesik azt azonnal vissza kell pakolni a lóra legalább 1-2 percre, pont az ilyen esetek elkerülése végett. Volt pár csúnya esésem, de még fekvőgipsszel is lovagoltam egyszer mert már nem bírtam. :)
Ettől függetlenül megértem az ilyen embereket, tényleg nem olyan könnyű leküzdeni a félelmeket mint amilyennek látszik. Gondolom azért egy durvább esés után te is némi félelemmel ülsz vissza a lóra, lepereg még párszor előtted ahogy repülsz a levegőben. Csak te gondolom erősebb idegzetű vagy. Egy kicsit félénkebb, kevésbé domináns embert egy ilyen jobban felzaklathat. Olyasmit érez mint te az esés után, csak tízszer erősebben. Meg ha mondjuk a saját lováról esik valaki, az csak visszaül vagy legalább megpróbálja megfogni és megnyugtatni a lovat (akkor is, ha az 200 métert vonszolja még maga után), mert szereti és fontosabb neki más lovaknál. Aki mondjuk nem engedheti meg magának, hogy saját lova legyen és egy számára közömbös lovardai lovon lovagol, az nem biztos, hogy egyből oda fog szaladni a lóhoz.
De szerintem egy huzamosabb ideje lovakkal foglalkozó ember, aki túl van már pár esésen nem fogja csak úgy abbahagyni egy hullámvölgy miatt. Ha mégis, akkor az csak kifogás, és egyébként is abba akarta hagyni.
Képtelen lennék abbahagyni.
Aki emiatt feladja, az nem akarja eléggé. Tény hogy minden esés után azonnal visszaültem, és vallom is hogy kell, kivéve ha olyan súlyos a sérülése, és a visszaülés rontana rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!