Mi a véleményetek? (videó)
A "kis hölgy" hozzátartozója lennék ( a nővére). Érdekes kis vita alakult itt ki. Sokat feljön, h nem akar fejlődni, nem akarja mások véleményét hallani, csak a dicséret érdekli stb. Szóval: eddig dolgozott együtt ő és a ló is: ugróedzővel (kettővel is, az első adta tovább annak a bizonyos Hargitai Jánosnak, mondván, ő már nem tud ezzel a lóval mit kezdeni, szerinte menthetetlen, nem normális, de hátha János igen). János majdnem 1 éve dolgozik velük együtt, vért izzadtak, h a lovat lovagolható állapotba lehessen hozni. Csengén és az edzőkön kívül nem tudta más megülni. Csenge sokat szenvedett vele. János is úgy vélte az első hónapokban, h a ló nem lesz alkalmas sem versenysportra, sem hobbi lovaglásra, de Csenge kitartott mellette. Sokan mondták neki, h adjuk el, mert túl sok a munka vele, nem éri meg. Csenge imádja ezt a lovat és nem akart lemondani róla.
Csenge járt többféle továbbképzésen, mind díjlovas, mind ugró. Rengeteg emberrel vette fel a kapcsolatot, h hogyan tudná Szárcsát úgy lovagolni, h neki és a lónak is jó legyen. Ezek között nem egy olyan ember van, akiket ti is biztos ismertek, láttátok videóit, hallottatok a munkájukról. Volt, akit személyesen is meghívott, h nézze meg, mi az, amit rosszul csinál, min kell változtatni, mi a baj. Ezek az emberek el is jöttek, megnézték a munkájukat. Minden irányból megközelítettük a problémát. Fáj valamije? Esetleg fél valamitől? Csenge tesz valamit rosszul? A szakértők (és most nem tizenéves lovaskislányokról beszélek, hanem múlttal rendelkező, erre szakosodott emberek!) is próbáltak a végére jutni. Az derült ki, h szegény Szárcsának az élete elég szarul indult, az idegrendszere, a szervezete nem olyan rugalmasan alkalmazkodik, mint egy rendes lónak. Nincsenek fájdalmai (állatorvos is látta már, direkt megnézettük, nem-e izom/ízületi stb baj van), csak kicsit nehéz eset. 10x annyi munkát igényel, mint egy másik ló. Csenge ezt felvállalta. Ezt a lovat eredetileg én vettem kettőnknek. Hogy miért néztük évekig, h mi történik vele? Volt egy másik lány, aki szintén szerette volna megvenni, de a tulaja mindig irreális árat mondott, míg végül a lány belefáradt. Előtte ő dolgozott vele földről, hozta neki az ennivalót stb. Aztán mikor oda jutottunk, h meg engedhettük magunknak, őt választottuk. Csak úgy tudtam megvenni, h az elsőre mondott alacsonyabb árat másnap készpénzben a kezébe nyomtam, így nem tudta feljebb nyomni. Se egy papír, kiderült oltása se volt, egy csont és bőr, félelmekkel teli, lelkileg megnyomorított állatot vettem. De mi láttuk benne azt a lovat, aki ma. Ez már 6 éve volt. 6 évig tartott, h biztonságban lehessen ráülni. Na persze nem nekem, mert én ehhez kevés vagyok, ezért vettem magamnak egy másik lovat, Szárcsát pedig azzal a kikötéssel, h ha majd Csenge vissza tudja fizetni, akkor az övé lesz papíron is.
A felszerelésekhez annyit fűznék hozzá: azoknak a dolgoknak a nagy része bizony valóban Csenge pénzéből vannak. Amikor kellett rájuk a pénz, én adtam neki kölcsön, ő pedig dolgozott a nyáron, h részletekben vissza tudja nekem adni. Emellett az interneten a már nem használ dolgainktól szokott megválni és azoknak az árán vesz meg más dolgokat, de csak akkor, ha olcsóbban hozzá tud jutni. Annak a sok mindennek az eredeti árának kb a 10-ét költötte, mert ügyesen megtalálta olcsóbban azokat a dolgokat, amikre szüksége volt.
Láttam, feljött az ausztrál nyereg is. 800 ezer Forintot mondtatok, h ennyibe kerül ez a nyereg. Akkor én nagyon szerencsés vagyok, ugyanis ezt a nyerget én vettem kemény 60 ezerért a Vaterán kettőnknek, mivel egy baleset miatt ebben nagyobb biztonságban éreztem magam. Ezek szerint megtízszereztem a bevételemet, köszönöm, h ezt a tudtomra hoztátok.
A videón valóban néha a megfelelő szög mögé kerül a ló. Ezt senki nem tagadja, kár is lenne a láthatót tagadni. De ha nagyon szeretnétek, én meghívlak titeket hozzánk, h megnézzetek egy edzést, amit Csenge ezzel a lóval végez. Én minden nap látom őket dolgozni, Szárcsa ezt a tartást sokszor egy fél kézzel tartott odavetett szárral is meg szokta csinálni, fene tudja, miért. Komolyan mondom, gyertek el, szerintem Csenge még azt is felajánlja, h üljetek fel és mutassátok meg, szerintetek mit kellene ezzel a lóval csinálni. Sőt, azt is felajánlom, h meghívom Hargitai Jánost is és tart nektek ezzel a lóval egy edzést. Ezt halálosan komolyan mondom. Mit szóltok hozzá?
63-as:
A kérdező egy nyilvános videóról kért véleményt, elmondtam a véleményem és javítási lehetőséget vázoltam fel. Senkinek a munkájába nem szólok bele, ha az nem kéri. Ha a videó alatt ott lett volna, hogy hé, írjátok le, ha valami nem jó, akkor megírtam volna neki. Kérdeztem, hogy hol van a videó fenn a facebook-on, mert a nevemet és az arcomat vállalva elmondom a véleményem a lovasnak, ha kéri, de senki nem írta meg, hogy hol találom. Az pedig engedtessék meg, hogy egy nyilvános videóhoz bárki hozzászóljon, megossza és elmondja a véleményét, aminek ha utánanéz a kedves olvasóközönség és a lovas, megtudja majd, hogy helytálló-e vagy sem. Elég furcsa lenne a díjlovagló verseny is, ha a bíró, aki lepontoz, fel kellene üljön a lóra és be kellene mutassa helyesen a feladatot.
Hogy a lány mit csinál és mit nem csinál a lóval, az engem hidegen hagy. Arról kértek véleményt, ami a videón látható, így arról mondtam véleményt, ami a videón látható. Ez így korrekt. Ha egy havi teljes edzésmunkáról tesz fel 30 órás anyagot és arról kérnek véleményt, akkor arról fogok véleményt mondani, ez remélem tiszta sor.
63 vagyok:
Nem is lenne ezzel baj, mindenkinek szíve joga, mihez mit szól. A kezdő válaszolókkal kellene megbeszélni, h miért is nem adták meg a facebook-os linket? Hiszen ők kezdték, és látható, h onnan vannak az infóik, mivel mind az ausztrál nyereg, mind az egyéb dolgok csak egy bizonyos facebook-os csoportban voltak megtalálhatóak, így pedig nehéz lenne tagadni, h honnan jutottak el ehhez a bizonyos videóhoz. Először kezdődött a videó megítélésével és a végén eljutottak odáig, micsoda utolsó ember lehet a testvérem, mert ilyen meg olyan cuccai vannak. Ez például milyen módon kapcsolódik a felrakott videóhoz?
Ismételten kiemelném, h többen úgymond aggódnak szegény lóért, de annyira azért nem, h abban a bizonyos csoportban megjelenve kifejtsék a véleményüket és akkor széles körben látható lenne, mennyire szenved az a bizonyos ló, ahol mindenki láthatja, nem csak az, aki véletlenül idetéved ehhez a kérdéshez.
Akkor most kér véleményt a lovas vagy nem kér véleményt a lovas?
Én nem írtam, hogy szenved a ló. Azt írtam, hogy ez a pozíció nem egészséges és nem "szép", mint ahogy azt valaki megemlítette. Mellesleg ő sem védte meg az álláspontját, de ezen nem is csodálkozom.
Én úgy látom, hogy a youtube-ra a lovas töltötte fel a videót, nyilvánosan, így szabad a pálya, bárki véleményezheti, megoszthatja. Mivel ott nem kért a lovas véleményt, így nem írtam neki személyesen (mert ez is felmerült, mint "ellenérv"), a kérdező viszont kért, így ez nem kellene, hogy probléma legyen. Én is nyugodtan kérhetek Dallos Gyula nyilvánosan megosztott lovaglásáról véleményt, annak ellenére, hogy ehhez nem kértem az engedélyét.
A véleményeket arról, ami nincs a videón, ettől függetlenül persze nem érzem idetartozónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!