Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Jogosan lettem leteremtve?

Jogosan lettem leteremtve?

Figyelt kérdés
Legutóbb kinnt voltunk terepen és vágtáztunk. A vezérló, amin az edzőm ült megijedt, mert meglátta maga mögött a lovat, amin én ültem. Az edzőm ezért rettenetesen leteremtett, pedig máskor az a baja, hogy nem megyünk elég gyorsan a lóval. Nem mentem a fenekébe a másik lónak, csak meglátott minket, hogy hátul vágtázunk.

2013. febr. 27. 18:37
1 2
 1/16 Emyke031 ***** válasza:
72%
Ha kifejezetten nem kérte, h ne menj mögötte, ill. nem szabott távolságot neked, akkor: NEM!
2013. febr. 27. 18:44
 2/16 Pivekla ***** válasza:
100%

Ha korábban tisztázva lett a távolság (1 lóhossznyit illik betartani) és Te nem tartottad be akkor jogos. Bár a tanítványt sohasem leteremtjük, hanem korrigáljuk ha kell.

Ha viszont nem volt szó ilyesmiről korábban akkor jogtalanul szidott meg.

2013. febr. 27. 18:58
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én azt nem értem, hogy miért ilyen ijedősek a lovak. Olyanon is ültem valamikor, ami még a madárcsipogástól is megijedt.
2013. febr. 27. 19:03
 4/16 A kérdező kommentje:
A lóhosszat betartottam, csak kicsit sréhen voltam, vagyis pont rámláttak. A ló befarolt két fa közé és az oktatóm leszállt róla.
2013. febr. 27. 19:06
 5/16 Valletta ***** válasza:
100%

Ez a kérdésből nem igazán derül ki. Ha tartottad a kért pozíciót, akkor nem, ha nem tartottad, meg akkor igen.

Mindenesetre valószínűleg megvolt az oka, hogy megkért arra, amire megért, mert problémás lovak társaságban való lovaglásánál kulcsfontosságú a többi lovas közreműködése.

2013. febr. 27. 19:16
 6/16 anonim ***** válasza:
52%
Ha shrégen voltál, akkor jó eséllyel az előtted levő ló könnyeden felrúghatott volna. Ha megállt leszidni, akkor lehet azért tette, mert az ő lova hajlamos rúgni terepen - ezt mondjuk piros szalaggal szokták jelezni a ló farkában.
2013. febr. 27. 19:49
 7/16 anonim ***** válasza:
51%
Nalunk is volt ilyen de ott nem engem hanem en szidtam le valakit.Ha egy rugos lo mogott mesz shregen akkor abbol nagy baj is lehet.Az en lovam rugos es kibakolt hatulra ugy hogy eltalalta a masik lovat aki meg a rugas miatt megijedt felagaskodott es leesett a lovasa.
2013. febr. 27. 20:23
 8/16 anonim ***** válasza:

Hogy ijedt meg az a ló? Gyorsított vagy befékezett? Nekem ez a szitu is homályos. Nem ma kezdtem a a lovaglást, de olyat még nem láttam, hogy egy ló attól ijedt meg, hogy egy fajtársa látómezőbe került. Mondjuk ez a szitu sarkallhatja versenyzésre (vagy menekülésre) de ezt a lovasoknak kell lerendezniük.

Nem lehet, hogy mástól ijedt meg az az állat és az edződ rosszul kötötte össze az eseményeket?

2013. febr. 27. 20:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Az edződ mondta, hogy azért ijedt meg a lova, mert meglátott titeket???? Ez milyen edző???? Mert nem lovas, az tuti... Ki hallott már olyat, hogy egy ló megijed attól, hogy egy másik ló mögötte megy és meglátja? Főleg, hogy addig is tudta, hogy megy mögötte ló. Egyrészt hacsak nincs rajta szemellenző, akkor jól lát hátra, másrészt van füle is annak a lónak meg nem is teljesen ostoba, pontosan tudja, hányan indultatok el lovagolni. Szóval a szitu nekem nagyon értelmetlen...

Leszidhat az edződ, ha nem tartod a távolságot, uram bocsá' megelőzöd, de még ez a leszidás is elég erős szerintem, mert azért ő az edző, te meg a tanítvány, hogy ő legyen a jobb lovas és tereplovaglás közben is segítsen korrigálni a hibáidat.

Megjegyzem, ha rúgós is volt esetleg a lova, erről illett volna előre szólnia, másrészt pedig nem nagyon illik a vezető lónak rúgnia - ha terepet vezetek, csakis olyan lóval teszem, amelyikkel bármikor, bármelyik másik lóhoz odamehetek, hiszen előfordulhat probléma, ami miatt akár vezetnem kell hazáig valamelyik lovat, na meg pl vágtánál ha csoporttal vagyok, akkor igyekszem zárni előttük az utat, tehát arra törekszem, hogy egyetlen ló se előzhessen meg minket, ezzel is segítve a tanítványokat, ezt pedig rúgós lóval nemigen lehet.

Szóval vagy valami egészen más történt, mint amit leírtál, vagy az edződet úgy kéne fenékbe billenteni, hogy a holdig repüljön, de ne kerüljön tanítványok közelébe.

2013. febr. 27. 20:38
 10/16 A kérdező kommentje:
Nem rugdosós a ló. Nemtudom mitől ijedt meg, de az edzőm állította, hogy azért, mert majdnem melléjük kerültem. A ló ijedtében befarolt két fa közé, őt meg majdnem beszorította.
2013. febr. 27. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!