Miért nem megy nekem még mindíg a vágta?
Hát mért nem kérsz egy másik nyerget?Én is volt hogy a nyereg miatt nem ment a vágta és kértem egy újat átnyergelték! Vagy nem mered megkérdezni?Leharapja a fejed a lovász?
Ha engem láttál volna az első vágtámon!Én se tudtam eleinte vágtázni, rendesen lenyomni a sarkam. De idővel meg fogod tanulni. Én a 7 vágtámon vágtattam a legtökéletesebben (gondolom én)!De megtanultam és mi kellet hozzá?Gyakorlás!
De ki tudja lehet hogy hülyeséget mondok de lehet hogy a kengyel a gond. Nekem vagy kicsúszik vagy túl csúszik a lábam! Nekem olyan nem létezik hogy "perfekt" kengyel.
Ápolótól csúszhat a nyereg, de szerintem nálad nem ez volt a gond. Ha jól ülsz, annyira nem lehet elcsúszkálni.
Ha a kengyel valamiért nem jó - lehet, hogy féloldalas -, érdemes szemből megnézni, hogy egyenlően áll-e a két oldal. Ha csak kicsit hosszabb vagy rövidebb kengyel van, javaslom a kicsit hosszabbat, mert jobban rákényszerít arra, hogy kövesd a ló mozgását, nem tudsz kiugrani a nyeregből, ugráshoz a rövidebbet.
A nyolcadik alkalom, ahogy azt írták, semmi :) Gyakorolni kell, nem feladni, hanem kitartani, és menni fog!
Mikor én tanultam vágtázni, volt olyan, hogy egy órán keresztül kellett nagykörönként beemelnem a lovat, mert háromszor hagytam leállni, utána meg elkezdett szívatni, és ugyanott mindig megállt. A végére megcsináltam!
Amit tudok javasolni, hogy nagyon figyelj az ülésedre, vállal ne ess előre, ne legyél nagyon merev, ha sikerül elengedni magad, a hátad egyenesen tartani, derékkal hajtani a lovat, a csizmád is sokkal egyszerűbb lesz a helyén tartani, addig pedig próbálkozz, de ne görcsölj rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!