Most vágtáztam életembe először (futószáron), és nem volt olyan rossz érzés, csak egy kicsit pattogtam, meg az volt a baj, hogy a "gyorsaságtól", meg a ló mozgásától alig láttam valamit, még az oktatómból is egy fekete foltot láttam, ha egy másodperc erejéig bepillantottam. Nem hogy még irányítsam is a lovat... Ez meg fog változni, vagy sajnos én ilyen vagyok? És kb. mennyi gyakorlás után? (Tudom, hogy rajtam múlik, de valami támpont?)
Amikor elöször vágtáztam én is csak foltokat láttam:) de mostmár látok mindent és nagyon jó!azt nem tudom megmondani mikor lesz jobb..szerintem csak azért van ez mert izgulsz/félsz meg ugye elöször próbálod
2012. okt. 10. 21:46
2/8 anonim válasza:
ha beraknak egy talicskába és 25-el tolnak az úton, akkor se sokat látnál a zötykölődéstől, míg ha egy bringával mész 25-el, akkor teljesen jól érzed magad. egyelőre még olyan neked a vágta, mintha egy talicskában tolnának, tehát megy alattad a ló, de nem igen mozogsz vele. később majd olyan lesz, mint a biciklizés. teljesen egyszerű, természetes, és nem is fogod érteni, hogy az elején mit bénázhattál. :)
2012. okt. 10. 23:05
3/8 anonim válasza:
Most még futószáron vagy, elég ha az ülésedre koncentrálsz. Idővel minden kitisztul. Azért vagy futószáron, hogy ne neked kelljen irányítani a lovat. Hidd el, ahogy gyakorlod jobb lesz.
2012. okt. 10. 23:12
4/8 anonim válasza:
Pár év rendszeres gyakorlással akár terepen vágta közben telefonálni is tudsz majd. :)
2012. okt. 11. 01:48
5/8 anonim válasza:
ez változni fog!én mikor először vágtáztam annyit tudtam hogy borzasztó jó érzés!
igazából azért pattogtál mert még nem elég erős a lábad!nekem is problema volt ez.próbáld ki:egy gumi labdát vagy egy vízzel teli üveget(az utóbbi súlyosabbezért nehezebb tartani.igy jobb is)szoríts be a 2térded közé és úgy gépez/mászkálj a lakásban hogy ne essen ki.ha elfáradtál vagy ha úgy érzed nem megy tovább rakd le nyugodtan!nekem bevált!:)
2012. okt. 11. 07:09
6/8 anonim válasza:
Én is ma vágtáztam először. én is futószáron. mi vágtaelőkészítést csináltunk egész nyáron, hogy erősödjön a lábam.(tanügetéses feladatok). Én nem nagyon nézelődtem.
A külső patanyomon a tapasztalt lovasok vágtáztak.
Nekem elsőre 2 beugratásom volt bal és jobb kézen is.
Először eléggé pattogtam, de már az utolsónál fél kézzel fogtam a kápát.
Ha mindig vágtázol és nem félsz tőle, akkor el fog múlnui.:)
2012. okt. 13. 21:09
7/8 anonim válasza:
Én már szabadon bágtátok, de amikor futószáron voltam akkor én is így voltam ezzel, de igy egyre tapasztaltabb vagyok és idővel minden kitisztult :) HIdd el ez veled is így lesz:))
2012. okt. 29. 21:40
8/8 anonim válasza:
Én először egy 50 másodpercet vágtattam terepen (az elsőn) de nekem minden olyan gyors volt hogy én már arra sem emlékszem mit láttam!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!