Mikor kezdhetek el vágtázni tanulni futószáron?
Figyelt kérdés
Ügetés jól megy szabadon. Iskolalovakon lovaglok.2012. okt. 4. 22:42
1/14 anonim válasza:
Ezt miért nem az oktatódtól kérdezed? Mellesleg még az elengedés előtt illene a vágtával foglalkozni, amint ügetésben biztosan ülsz mindkét kézre kengyelben és kengyel nélkül.
2/14 anonim válasza:
ha ennyire stimmel az ügetés ,akkor elvileg nem lenne akadálya.
3/14 anonim válasza:
A "jól megy" az egy elég relatív fogalom. Majd akkor, ha az oktató úgy gondolja hogy itt az ideje.
4/14 anonim válasza:
ez rajtad múlik!az oktató látja rajtad hogy mennyire vagy magabiztos mennyire megy jól.most te úgy gondolod hogy jól megy az ügetés de ha az oktatód nem így látja akkor nem mehet a vágta.én rossz helyre jártam rosszul tanítottak mert voltam osztályba is már de vágtázni meg nem tanítottak.de most ahova járok lovaglásról lovaglásra fejlődök.
5/14 anonim válasza:
De én akkor sem értem, hogy miért engedik el az oktatók a lovasokat szabadon ügetésben, ha nem találják elég jónak az ülésüket. Aztán, ha szabadon beugrik a ló és a delikvens leesik, akkor meg mossa a kezeit, hogy saját felelősségére lovagol. Pedig az oktató felelőssége lenne, hogy mind3 jármódban biztosan megtanítsa ülni a diákját futószáron(!) és csak utána eressze el, így csökkentve a balesetek kockázatát.
6/14 A kérdező kommentje:
Igazából még úgy megyek, hogy feleóra futószár, fele őra szabadon. A kérdés a jövőre vonatkozott. (:
2012. okt. 5. 22:03
7/14 anonim válasza:
Ez egy olyan általánosságra vonatkozó megállapítás volt. Mert sok helyen ügetés után elengednek futószárról és félévig csak köröztetnek szabadon ügetésben. Így egy kicsit lehúzás szaga van.
8/14 Míra.4 válasza:
Hát szerintem attól is függ hogy milyen a ló szelíd, nyugodt... vagy inkább makacs..engem bevallom nem engedtek el hamar de viszont mostanra má nagyon jól vágtázok kengyel nélkül is. Ha akarsz vágtázni (már pegig nagyon jó )akkor kérd meg az oktatót.
( Míra.4 )
9/14 A kérdező kommentje:
Igazából én már öt éve lovaglok, csak kihagytam csomó időt, és most nagyon féltem, mikor elkezdtem. A lovardában most a félelmet tornázták ki eddig belőlem, de szerintem sikerült, mert mostmár sokkal magabiztosabb vagyok. És ügetésben már csináltam kiskör, körben válts, csak régebben. (: ( Ne kérdezgessétek légyszi, hogy miért fétem, ennek meg van az oka.)
2012. okt. 6. 12:52
10/14 anonim válasza:
Csak akkor fogsz vágtázni, ha az edző mondja. Hiába mondod, hogy 'áá, én már tudok ügetni, tökéletes vagyok... stb' a vágta tök más, és ha ilyeneket kérdezel, akkor tisztán látszik hogy még NEM vagy rá készen! Ha elég magabiztos lennél, akkor tuti, hogy már megkérdezted volna az oktatót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!