Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit tegyek? Nem rég kezdtem...

Mit tegyek? Nem rég kezdtem el lovagolni és pár napja futószáron voltam és megijedt valamitől, megugrott, elkezdet gyorsan ügetni és nem bírtam 2 métertől tovább fent maradni szóval leestem róla.

Figyelt kérdés
(Még csak most tanulom az ügetést.)A lábam ütöttem meg és kicsit megszédültem mikor felálltam de mikor elmúlt visszaültem rá.Egy kicsit félek hogy megint leesek róla. Az oktatóm szerint ügyes vagyok és van tehetségem hozzá.ÉS nagyon szeretem a lovakat. Hogy tudnám legyőzni a félelmem ? Nem szeretném abbahagyni.
2012. máj. 14. 18:28
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mit tegyél ? Semmit mert nem a te hibád ha leesett tégy úgy mintha misem történt volna.
2012. máj. 14. 18:34
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
vagyis akkor nem ha megijedt
 3/10 x) ***** válasza:
100%

Majd ahogy telik az idő szépen lassan kialakul az ülésed, a kellő szorításod amivel még nem zavarod a lovat de ha megugrik meg tudod fogni és persze az érzéked hozzá, hogy mikor is fog megugrani. Ez csak idő és gyakorlás kérdése. Amúgy meg nincs jó lovas esés nélkül, azt is meg kell tanulni :)

(Egyébként még annyit hogy minden oktató azt mondja hogy tehetséges vagy, hiszen nem küldhet el,hiszen ha nem járnál többet lovagolni nem lenne miért fizetned :D)

4/10 anonim ***** válasza:
100%
az alapján, amit írsz, tényleg szereted a lovakat... nincs értelme aggódni, egy-két apró baleset becsúszhat az elején. gondolj arra, hogy minél többet gyakorolsz, annál jobban fogod tudni kiülni az ilyen esetleges elszaladásokat, és egyre kisebb lesz az esélye, hogy leesel egy ilyen alkalommal. ha van rajtad kobak és talán gerincvédő, kb mindent megtettél, amit lehetett annak érdekében, hogy ne legyen baleseted, a többi azon múlik, milyen jó az edződ :) nem kell túlparázni az ilyeneket, a lovaglás veszélyes sport, de ezt választottad... ebbe pedig az is beletartozik, hogy bizony néha a földön köt ki az ember. a cél, hogy ma lehető legjobban minimalizáld ennek az esélyét :)
2012. máj. 14. 18:42
 5/10 A kérdező kommentje:

köszi a válaszotokat :)

amúgy az oktatóm nem az a fajta aki azért dicsér hogy menjél még és fizess :) elég sokan járnak hozzá szinte egész nap csak oktat :) volt akinek megmondta hogy nincs tehetsége hozzá nem nagyon éri meg folytatni neki :)

2012. máj. 14. 18:52
 6/10 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, megkérdezhetem, hogy hol lovagolsz? budapest környékén esetleg?
2012. máj. 14. 18:57
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Engem is érdekelne, hogy hol lovagolsz. :)

Én is hasonló okból estem először, még futószáron voltam, könnyített ülés, ügetés, és a drága valamitől megijedt.. Mire észbe kaptam, hogy vágtázik a ló mint állat, már csúsztam is le az oldalán. :)

Visszaültem azonnal, bár nem sok időre, még utána egy pár alkalommal volt bennem para, de utána elmúlt. :)

2012. máj. 14. 19:32
 8/10 A kérdező kommentje:
Parádon lovagolok :)
2012. máj. 14. 19:59
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Azonnal ülj vissza ha nem esett bajod. Vagy amint lehet mert különben ha nem ülsz fel azonnal egy esés után akkor sose győzöd le a félelmed. Egy csaj alatt ugyan így ugrott be a ló vágtába, hogy megijedt valamitől. A csajszika azonnal lefordult a lóról és eltört a kulcscsontja. Amint lehetett vissza ült a lóra. Én egy szer terepen haltam meg majdnem. Leestem és a fejemre estem. A kobakom eltört. Az orvos szerint nagyon nagy szerencsém volt. DE!! Azonnal vissza raktak a lóra. Közölték velem, hogy nem fognak sajnálni, mert ilyen bárkivel megtörténik és még vágtáztunk is, ott is ahol leestem a lóról. Nagyon féltem, de hálás voltam, hogy azonnal visszaültem.
2012. máj. 15. 09:57
 10/10 anonim ***** válasza:

Semmi baj! :) Csüccs vissza a lóra :)

Velem az volt, hogy már egyedül lépegettem, aztán egy bokros részen lépegettem egy picit ijedős lóval, és a bokorból kirepült valami, amitől a lovam megijedt. (akkor még csak 2 hónapja lovagoltam) Én meg nem támasztottam ki normálisan, mert épp a kesztyűmmel babráltam.:) A lovam félre ugrott, én meg durr le az ellenkező irányba. A csípőmre estem, meg is zúzódott. Egyszerre felpattantam, amire észbe kaptam már megint a lovon ültem.

2012. júl. 2. 17:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!